aandeel Edel

Koersdoelverhoging Edel SE na zeer succesvol jaar

Edel SE & Co. KGaA (Edel) heeft een unieke positie op de markt als één van Europa’s toonaangevende muziekbedrijven met verder een focus op boeken en entertainment. Het bedrijf bestrijkt de hele waardeketen, van marketing en productie tot distributie. Edel heeft het voordeel kleiner en wendbaarder te zijn dan de grote labels en is meer gevestigd en financieel sterker dan vele onafhankelijke labels. Het bedrijf profiteert momenteel sterk van de stijgende markt voor digitale muziek en van de heropleving van vinyl. Door de productie voor externe klanten, de sterke focus op vinyl en het creëren van premium producten (b.v. speciale collector’s editions) is Edel in staat, in tegenstelling tot de krimpende fysieke muziekmarkt, te groeien.

Beknopte analyse

  • Het afgelopen boekjaar 2021/22 (einde boekjaar: 30 september) was voor Edel SE & Co. KGaA (Edel) een zeer succesvol jaar. Met een omzetstijging van 10,2% tot € 277,02 miljoen (vorig jaar: € 251,33 miljoen) overtrof de onderneming haar omzetdoelstelling van € 250 tot 260 miljoen. Vooral de vinyldivisie van de groepsdochter optimal media GmbH droeg bij tot de omzetstijging. De groepsdochter optimal media GmbH is ingedeeld bij het edele bedrijfssegment productie en logistiek, dat daardoor met 23,9% groeide tot € 147,25 miljoen (vorig jaar: € 118,88 miljoen). Het bedrijf kon de gestegen inkoopprijzen doorberekenen, wat ook bijdroeg aan de omzetstijging.
  • De nettowinstdoelstelling van € 10 tot 15 miljoen, die in de loop van het jaar was verhoogd, werd met € 12,38 miljoen eveneens gehaald. Vóór de verhoging had de onderneming een nettoresultaat van € 7 tot 9 miljoen voorspeld. Bovendien kon Edel de gestegen kosten grotendeels doorberekenen, zodat de onderneming haar marges licht kon verbeteren ondanks stijgende energie- en materiaalkosten.
  •  De onderneming profiteerde met name van twee belangrijke trends: muziekstreaming en de heropleving van de vinylmarkt. De stijgende populariteit van muziekstreaming is te danken aan verschillende factoren. Zo zijn streamingdiensten veel betaalbaarder dan fysieke kopieën van muziek en bieden ze een breder muziekaanbod. Bovendien kan muziek via mobiele telefoons en tablets altijd en bijna overal worden afgespeeld. De heropleving van vinyl is te danken aan een aantal factoren, waaronder nostalgie naar het klassieke formaat, een grotere waardering voor geluidskwaliteit en het feit dat fysieke exemplaren van albums steeds zeldzamer worden. De verkoop van vinyl is de laatste jaren gestaag toegenomen en men verwacht dat deze trend zich in de toekomst zal voortzetten.
  • Wij verwachten dat de onderneming zal blijven profiteren van de huidige groeitrends en verwachten een omzet van €298,00 miljoen voor het huidige boekjaar 2022/23, gevolgd door €316,18 miljoen in het komende boekjaar 2023/24. Voor het huidige boekjaar blijven wij binnen de door de onderneming gestelde doelstelling van €280-300 miljoen. Net als in het afgelopen boekjaar gaan wij ervan uit dat toekomstige kostenstijgingen kunnen worden doorberekend en verwachten wij lichte margeverbeteringen. Wij voorspellen een EBITDA van €33,79 miljoen voor het lopende boekjaar 2022/23 (PY: €30,96 miljoen) en €36,39 miljoen in 2023/24, met een netto-inkomen van €10,0 tot 15,0 miljoen. Wij verwachten dat de bovenste bandbreedte van de guidance wordt bereikt en voorspellen een netto-inkomen van € 14,12 mln (PY: € 12,38 mln) voor het lopende boekjaar, gevolgd door € 15,71 mln in 2023/24.
  • Vanwege de hogere prognoses verhogen wij het koersdoel naar € 9,50 (voorheen: € 9,10), ondanks de gestegen risicovrije rente, en blijven wij de aanbeveling KOPEN toekennen tegen de achtergrond van het hoge opwaarts potentieel.

Grafiek Edel SE

Aandeleninformatie

Bedrijf: Edel SE
Ticker: EDL
Beurs: Xetra
ISIN: DE0005649503

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met GBC AG. GBC AG is een bankonafhankelijk Duitse investeringshuis en heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van emissies voor kleine tot middelgrote Duitse ondernemingen. GBC AG is een betrouwbare en onafhankelijke partner voor vraagstukken op de kapitaalmarkt. 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.