Aandeel Hydrogen Utopia

Hydrogen Utopia dat afvalplastic omzet naar waterstof boekt klein verlies

Hydrogen Utopia wil het milieu en klimaat beschermen door afvalplastic om te zetten in schone energie. Ze maken plastic afval dat niet te recyclen is nuttig door het om te zetten in alternatieve energiebronnen zoals waterstof en elektriciteit. Dit betekent dat er geen fossiele brandstoffen zoals olie, gas en kolen nodig zijn.

Het bedrijf heeft als missie is om Europa te helpen een circulaire en koolstofvrije economie te creëren. Ze willen de beste zijn in Europa in het omzetten van niet-recyclebaar plastic afval in schone brandstoffen, nieuwe materialen en hernieuwbare warmte. Het bedrijf heeft een breed scala aan activiteiten, van het opwekken van energie uit plastic afval voor lokale gemeenschappen tot het verkopen van waterstof, elektriciteit en warmte aan mensen die het gebruiken.

Ze werken bovendien aan projecten om plastic afval om te zetten in gas en waterstoffabrieken in Europa. De fabrieken gebruiken een speciale technologie zonder schadelijke uitstoot. Er wordt gezocht naar kansen in verschillende industrieën en ook wordt er actief gezocht naar uitbreidingsmogelijkheden naar andere landen buiten Europa.

De installaties van Hydrogen Utopia, die HUI-installaties genoemd worden, gebruiken niet reclyclebaar plastic afval als grondstof. Het wordt vervolgens omgezet in syntetisch gas, waaruit vervolgens weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt zoals waterstof, elektriciteit en warmte.

Definitieve cijfers

Afgelopen week kwam Hydrogen Utopia (HUI) met de definitieve resultaten voor boekjaar 2022. Ondanks een klein verlies van ongeveer £1,5 miljoen, heeft het bedrijf een sterke balans met ongeveer £2,9 miljoen aan liquide middelen. De focus lag op operationele vooruitgang in Ierland en Polen, met name in de ontwikkeling van een afval-plastic-naar-waterstoffabriek in Longford, Ierland.

HUI heeft een samenwerkingsverband gevormd met Powerhouse Energy Group (PHE) en is van plan om het project verder te versnellen. Het bedrijf is verhuisd naar de hoofdnotering op de London Stock Exchange. HUI bevindt zich in een interessante markt met zijn technologie voor afvalplastic-naar-waterstof, aangezien er wereldwijd een groeiende behoefte is aan het verminderen van plastic afval en het gebruik van waterstof als een schone energiebron. Voor 2023 wordt verwacht dat HUI blijft groeien en vooruitgang boekt met technologie, lopende projecten en het uitbreiden van de projectpijplijn.

Beoordeling en koersdoel

We hebben momenteel geen beoordeling en koersdoel voor dit aandeel. Registreer of login voor actuele kooptips, analyses inzichten

Grafiek Hydrogen Utopia

Aandeleninformatie

Naam: Hydrogen Utopia
Ticker: HUI 
ISIN: GB00BMFR8J48
Beurs: London Stock Exchange

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen.

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.