Aandeel Borussia Dortmund

Borussia Dortmund: Champions League exit doet afbreuk aan briljante prestatie sinds herstart

13 wedstrijden, 11 overwinningen – dat is het palmares van BVB sinds de WK-pauze. Helaas was de enige wedstrijd die de ploeg verloor een zeer cruciale, want ze verloren met 0-2 in de tweede leg van het Champions League-duel met Chelsea (1-2 in totaal), wat hen ook nog eens 10,6 miljoen euro aan premies kostte.

Toch blijven de binnenlandse competitieprestaties van BVB indrukwekkend, want de ploeg had slechts een paar weken nodig sinds de herstart om de achterstand van negen punten op Bayern in de Bundesliga volledig weg te werken. Met nog negen wedstrijden te gaan staat BVB nu één punt voor op de ranglijst en heeft het volgens ons serieuze kansen op de titel. Op 1 april gaat BVB op bezoek bij Bayern met de kans om een grote stap te zetten richting de eerste Bundesliga titel sinds 2012. De algemene doelstelling om Champions League kwalificatie te bereiken zou inmiddels alleen nog maar een formaliteit moeten zijn.

Terwijl het sportief gezien goed gaat, rapporteerde BVB eind februari ook H1-cijfers. In totaal daalde de omzet in het tweede kwartaal met 1,0% j-o-j tot € 117 mln (eNuW: € 118 mln). De daling kwam niet als een verrassing, aangezien de inkomsten uit TV Marketing met 6,7% daalden door minder Bundesliga-wedstrijden in verband met het wereldkampioenschap voetbal in de winter en door lagere inkomsten uit Merchandising, waarschijnlijk veroorzaakt door het dalende consumentenvertrouwen. Positief is dat de inkomsten uit wedstrijdactiviteiten met 18,7% stegen dankzij een groter aandeel wedstrijden met volle capaciteit en een capaciteitsverhoging voor Champions League-wedstrijden, nadat voor het eerst in de competitie staanplaatsen werden toegestaan.

Belangrijk is dat BVB erin slaagde zijn EBIT-marge stabiel te houden op 22,8% (-0,2pp j.o.j., eNuW: 22%), ondanks aanzienlijk gestegen energieprijzen. Hoewel het tweede kwartaal een enigszins gemengde indruk maakte, verwachten wij dat het tweede kwartaal veel sterker zal zijn om de volgende redenen: (1) BVB zal in het tweede kwartaal meer Bundesliga-wedstrijden spelen dan het jaar daarvoor, vanwege het WK voetbal. (2) Het bereiken van de knock-outfase in de Champions League is een verbetering (vorig jaar viel de groepsfase uit), wat zou moeten leiden tot een yoy-delta in TV Marketing van ca. 10 miljoen euro (eNuW), nog exclusief wedstrijdactiviteiten, merchandising of catering. Wij vinden de verkoopprognose voor het boekjaar echter nog steeds te ambitieus, terwijl wij tegelijkertijd een stijging van de EBITDA zien.

De waardering blijft weinig veeleisend, want het aandeel wordt verhandeld tegen slechts 0,6x EV/Omzet 2022/23e, wat een aanzienlijke korting betekent ten opzichte van zijn sectorgenoten Juventus (1,5x) en Manchester United (4,1x).

KOPEN, ongewijzigd koersdoel van € 5,20 op basis van DCF.

Grafiek Borussia Dortmund

Aandeleninformatie

Bedrijf: Borussia Dortmund AG 
Ticker: BVB
ISIN: DE000A3E5A59
Beurs: Xetra 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door Nuways AG. Nuways AG biedt alle investeerders gelijke toegang tot onderzoek en transacties en biedt bedrijven een platform om groeifinanciering aan trekken bij de juiste investeerders. Klik hier om de website van Nuways te bezoeken. 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.