PFAS aandeel Photon Energy

Een verborgen juweel in de portefeuille van Photon Energy?

Bodemsanering verdient meer aandacht. De afgelopen kwartalen hebben beleggers zich bij hun gedachten over Photon Energy vooral gericht op de ontwikkelingen op de Europese energiemarkten. Begrijpelijk, want door de hoge volatiliteit van de elektriciteitsprijzen en een reeks nieuwe voorschriften is het moeilijk om de ontwikkelingen bij te houden. De resultaten van een maandenlang onderzoek door 18 Europese nieuwsdiensten (waaronder Le Monde, The Guardian en Süddeutsche Zeitung) naar de “forever chemicals” PFAS, die recent werden gepubliceerd, kunnen echter de aandacht vestigen op de watersaneringsactiviteiten van Photon Energy.

Het gif van de eeuw

PFAS zijn beschreven als het asbest van de 21e eeuw. PFAS worden in veel verschillende industrieën gebruikt om producten antikleef, vlekbestendig of waterdicht te maken. Ze breken niet af in het milieu (vandaar de “forever chemicals”) en, hoewel ze oorspronkelijk ongevaarlijk werden geacht, zijn ze in verband gebracht met kanker, onvruchtbaarheid en een dozijn andere ziekten. PFAS kosten de Europese gezondheidsstelsels naar schatting 52 tot 84 miljard euro per jaar. De uitstoot van PFAS is in de EU nog niet gereguleerd, maar begin februari heeft het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) een voorstel gepubliceerd om alle PFAS tegen 2023 te verbieden.

17.000 verontreinigde locaties in Europa. Met behulp van een door vakgenoten getoetste onderzoeksmethode hebben de onderzoeksjournalisten 17.000 verontreinigde locaties en nog eens 21.000 vermoedelijk verontreinigde locaties in heel Europa geïdentificeerd (een kaart wordt hier verstrekt door het Forever Pollution Project). Als PFAS zich eenmaal in het milieu bevinden, is het uiterst moeilijk en duur om er vanaf te komen. De saneringskosten worden geschat op miljarden euro’s.

Photon Energy kan helpen de rotzooi op te ruimen

Photon Energy beschikt over een technologie die PFAS kan afbreken (in-situ nanoremediation), waarvoor octrooi is aangevraagd en waarbij een proefproject met het Australische ministerie van Defensie bemoedigende resultaten oplevert. Hoewel deze technologie in de komende kwartalen niet significant zal bijdragen tot de omzet, zou de toenemende publieke bewustwording van de schadelijke effecten van PFAS ertoe kunnen leiden dat de waarde van deze technologie in de portefeuille van Photon Energy wordt ontdekt. De huidige waardering lijkt geen waarde toe te kennen aan de wateractiviteiten van Photon Energy, dus eventuele doorbraken met in-situ nanoremediation zijn pure upside. Wij herhalen ons koopadvies met een koersdoel van EUR 4,40.

Over Photon Energy

Photon Energy Group werd opgericht in 2008 en is een gevestigde speler op de zonne-energiemarkt. Het bedrijf bestrijkt het hele downstream zonne-ecosysteem, waaronder projectontwikkeling, ontwerp, bouw, exploitatie en onderhoud van zonnecentrales, de handel in onderdelen en de productie en verkoop van zonnestroom in meer dan 80 eigen centrales. De Photon Energy Group heeft ook toegang tot veelbelovende zonne-IP via een aandelenbelang in RayGen. Ten slotte heeft de Photon Energy Group voet aan de grond in de sterk groeiende markt voor waterzuivering.

Early mover met unieke focus

Photon Energy Group is een early mover op de zonne-energiemarkt met een unieke focus op de Midden- en Oost-Europese en Australische markten. De daaruit voortvloeiende knowhow en netwerken bieden toegang tot projecten in de sweet spot van duurzame energie. Photon Energy Group combineert sterke ESG-credentials met transparante rapportage, open communicatie met de kapitaalmarkt en een betrouwbaar management, waardoor het ondanks zijn nog kleine omvang zeer belegbaar is.

Grafiek

Aandeleninformatie

Bedrijf: Photon Energy N.V.
Beurs: Warschau Stock Exchange
Ticker: PEN 
ISIN: NL0010391108 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.