Aandeel Rolls-Royce

Rolls-Royce: Weggezakt defensieaandeel dat klaar lijkt voor een turnaround

Het onderdeel Civil Aerospace ontwikkelt, bouwt en verkoopt commerciële vliegtuigmotoren inclusief het onderhoud ervan. Rolls-Royce behaalt omzet uit Effective Flying Hours (EFH), afhankelijk van het aantal uur dat een vliegtuig in de lucht is, wordt Rolls-Royce betaald.

Defence Aerospace (20% omzet) is het onderdeel dat voor de militaire sector Energie en Aandrijvingssystemen ontwikkelt. Power Systems (22% omzet) maakt, bouwt en verkoopt motoren voor grotere infrastructuur projecten. Rolls-Royce vormt samen met General Electric (GE) een oligopolie op het gebied van Civil Aerospace voor Widebody vliegtuigen.

Op weg naar winstgevendheid

CEO Warren East (oud topman van ARM holdings, chipfabrikant voor smartphones) wil van Rolls-Royce weer een groeiend en winstgevend concern maken. Het management heeft op het slechtste moment kapitaal opgehaald (1 okt 2020), door een verwaterende aandelen emissie te doen terwijl er wereldwijd geen vliegtuigen vlogen door de Covid-pandemie, en er nog geen zicht op verbetering was door vaccins.

Het eerste vaccin werd enkele weken later aangekondigd (9 nov 2020). Rolls-Royce had tijdens deze periode geen omzet, doordat ze omzet behalen uit vlieguren (EFH). Als de luchtvaart de komende jaren weer hersteld zal de omzet bij Rolls-Royce sterk stijgen, en staat het aandeel op een lage koers/winst verhouding.

Daarnaast is er een reorganisatie aangekondigd waarin kosten wordt bespaard (£1.3Bn per jaar vanaf 2022), door ontslagen  (9000, ongeveer 1/5 van het personeel) en productiefaciliteiten te centraliseren (van 10 wereldwijd naar 5). Door de herkapitalisatie van het bedrijf is de liquiditeit voor de komende jaren voldoende, als er meer wordt gevlogen dan is dit gelijk free cash flow voor Rolls-Royce, concurrenten behalen daar 20% marges op.

Toevoeging Pennywatch

Op de Britse beurs staan aandelen genoteerd in GBX, dus in pence. Een pence (Penny Sterling) is het meervoud van penny en staat gelijk aan 1/100 van een pond. Een koers van 100 pence, komt dus overeen met 1 Britse pond.

 

Deze analyse wordt je aangeboden door Foreward Capital, beheerder van het Foreward Value+ Fund. Het Foreward Value+ Fund bestaat voor 70% uit ondergewaardeerde aandelen die binnen 5 jaar moeten verdubbelen en voor 30% uit actieve (optie) handel. Deze strategie zorgt voor een lange termijn vermogensgroei van boven de 10% netto per jaar. Je kunt Forward Capital volgen op Twitter door hier te klikken en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief door hier te klikken.

 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.