SGT Private Equity

SGT Private Equity: Aankondiging aandeleninkoop tegen EUR 2,00 per aandeel

Zoals reeds aangekondigd, zal SGF een openbaar aanbod tot aandeleninkoop doen aan haar aandeelhouders. De onderneming is voornemens tot 3,5 miljoen aandelen of tot 7% van de uitstaande aandelen terug te kopen. SGF zal – in het kader van een openbaar bod tot terugkoop van aandelen – 2,00 euro per aandeel betalen, wat neerkomt op een totale vergoeding van 7 miljoen euro. Hoewel de omvang van de aandeleninkoop al eerder was aangekondigd, kwam de biedprijs van EUR 2,00 of een premie van 17% ten opzichte van de slotkoers van gisteren als een positieve verrassing.

Samen met het dividend voor 2021 van EUR 0,02 per aandeel (vorig jaar: nul) dat al in augustus werd uitgekeerd, zal SGF dus in totaal EUR 8 miljoen of EUR 0,16 per aandeel aan haar aandeelhouders uitkeren uit de winst van 2021. Dit komt overeen met 10% van de huidige beurskoers en Market Cap.

H1 22 recap

Onlangs rapporteerde SGF voorlopige resultaten voor H1 2022, die in wezen een zeer dynamische ontwikkeling van de winst in de eerste zes maanden lieten zien. Volgens voorlopige ramingen steeg de winst per aandeel van SGF tot ongeveer EUR 0,34 per aandeel (vorig jaar EUR -0,02). Van dit geschatte bedrag is ongeveer EUR 0,11 per aandeel het resultaat van de lopende activiteiten in het segment “Vermogensbeheer” (d.w.z. de pas overgenomen SGT Capital Pte. Ltd.), EUR -0,01 per aandeel van het segment “Beleggingen” (d.w.z. de oude Duitse Startups Groep), en EUR 0,24 per aandeel van de herwaardering van een aankoopprijsverplichting van SGT Capital.

Koersdoel en aanbeveling

Naar onze mening is het nieuws in lijn met de positieve berichtgeving van het bedrijf in de afgelopen maanden. Het is geen verrassing dat de aandelen van SGF in de afgelopen 6 maanden de beste prestaties hebben geleverd in het Scale-segment met een rendement van 38%, volgens een ranglijst op boersengefluester.de. Wij herhalen onze koersaanbeveling met KOPEN en het koersdoel blijft ongewijzigd op EUR 4,00 en merken op dat SGF nog steeds aanzienlijke waarde en opwaarts potentieel biedt ten opzichte van onze berekening van de reële waarde.

Grafiek

Aandeleninformatie

Bedrijf: SGT German Private Equity GmbH & Co KGaA
Beurs: Xetra
Ticker: GSJ
ISIN: DE000A1MMEV4 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.