beleggen in corona aandelen

4 aandelen met een mogelijk medicijn voor het coronavirus

Beleggen in corona aandelen zou de komende tijd erg interessant kunnen zijn met oog op de recente uitbraak van het virus. In dit artikel bespreken we 4 aandelen. Deze bedrijven bezitten een medicijn dat mogelijk een positieve werking heeft op het coronavirus. We nemen de aandelen kort onder de loep en bestuderen de grafieken. 

Het bedrijf ACE pharmaceuticals uit Zeewolde wordt sinds vorige week 24 uur per dag bewaakt. Ook de directeur krijgt permanente bewaking, nadat het bezoek kreeg van duistere figuren in dure auto’s.

De reden, het bedrijf produceert chloroquine. Hoewel voor de behandeling van het coronavirus nog geen geregistreerde medicijnen bestaan, heeft het RIVM het geneesmiddel wel opgenomen in het voorlopige behandeladvies.

Malariamedicijn

Chloroquine wordt normaal gesproken gebruikt om malaria tegen te gaan. Hoewel malaria veroorzaakt wordt door een parasiet en dus geen virus is, lijkt het middel wel een antivirale werking te hebben. Zo knapten Chinese patiënten sneller op na toediening van het medicijn.

Hoewel President Donald Trump het medicijn al “the biggest gamechanger” van de coronacrisis noemde, is het zo ver nog niet. Belangrijk om te weten is dat de werking nog niet bewezen is, maar het er wel alle schijn van heeft. Hiervoor is echter nog meer onderzoek nodig.

Verder is het middel geen vaccin. Het zorgt er dus niet voor dat je het COVID-19 virus niet kunt krijgen. Een voordeel is dat enkele bedrijven het middel al in huis hebben en lange ontwikkeltijden dus niet nodig zijn. Voor onze biotechportefeuille onderzochten we een viertal aandelen:

1. Mylan Pharmaceuticals (MYL)

Dit farmaceutische bedrijf werd 50 jaar geleden opgericht door twee Amerikaanse oorlogsveteranen. Het bedrijf staat vooral bekend om haar producten die het HIV en Aidsvirus tegengaan. Het bedrijf beschikt echter ook over het decenniaoude malariamedicijn met de werkzame stof chloroquine.

Mylan verhoogde de productie vorige week fors om ongeveer 50 miljoen pillen te drukken. Wellicht dat goede onderzoeksresultaten de al jaren dalende koers van het bedrijf wat kunnen stuwen.

Het aandeel is te koop tegen een koers van ongeveer 15 dollar op de NASDAQ.

2. Teva Pharmaceutical industries (TEVA)

Dit bedrijf met zijn wortels in Jeruzalem ontwikkelt en produceert medicijnen voor diverse ziektes en aandoeningen. Ook dit farmaceutische bedrijf beschikt over het malariamedicijn met de mogelijke werking tegen het coronavirus.

Het bedrijf toonde zich vorige week van haar goede maatschappelijke kant en doneerde 16 miljoen pillen aan ziekenhuizen in de Verenigde staten.Het aandeel heeft een periode van grote koersdalingen achter de rug. Mogelijk kan er dankzij het medicijn een nieuwe bodem gezet worden.

Het aandeel is te koop op verschillende beurzen, waaronder de NASDAQ voor ongeveer $7,90.

teva

3. Novartis (NOVN)

Het bedrijf Novartis zal je misschien wel bekend in de oren klinken. Het is een Zwitsers bedrijf dat medicijnen ontwikkelt en verkoopt. Novartis beschikt tevens over het middel chloroquine.

Dit bedrijf besloot wereldwijd 130 miljoen tabletten met het antivirale middel te verspreiden. Een genereus gebaar.

Het aandeel bevindt zich de afgelopen jaren in een opwaartse trend. Tijdens de coronacrash kwam de koers echter hard naar beneden.

Het aandeel is te koop op verschillende Europese beurzen voor ongeveer 71 euro.

4. Bayer (BAYN)

Farmacie is een onderdeel van het grote Duitse conglomeraat Bayer. Het portfolio met medicijnen is zeer divers en het medicijn Resochin (de merknaam voor chloroquine) is er één van.

Het bedrijf doneerde 3 miljoen tabletten en is bezig de productie fors op te schalen. De koers van het aandeel heeft het de afgelopen jaren zwaar.

Het aandeel is te koop op de Duitse beurs voor ongeveer 50 euro.

Biotechportefeuille

Benieuwd of wij deze aandelen in de portefeuille hebben? Onze modelportefeuilles, kaspositie en transacties zijn 24 uur per dag inzichtelijk.  Bovendien ontvang je alerts van aan- en verkopen. Zo ben je in staat te leren van onze unieke manier van beleggen.

Klik hier om naar de portefeuille te gaan

Denk jij dat dit medicijn zal helpen de corona-crisis te controleren? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.