aandeel Awakn Lifesciences

Aandeel Awakn: Klaar om 70 tot 100 miljoen dollar omzet te genereren

Voor veel beleggers betekent investeren in de biotechnologiesector vele jaren van onderzoek en ontwikkeling, stijgende kosten die gepaard gaan met onderzoek en ontwikkeling en vele jaren verwijderd van het genereren van enige significante inkomsten als gevolg van lange klinische tests en een lange weg naar FDA goedkeuringen. Vandaag bespreken we echter één biotech aandeel, waar veel van de hierboven vermelde zorgen niet van toepassing zijn en dat zich in de beginfase bevindt van het genereren van veel inkomsten!

De psychedelische sector is behoorlijk door elkaar geschud met vele aandelen op nieuwe dieptepunten. Dit is grotendeels te wijten aan de ineenstorting van de belangrijkste markten afgelopen weken. Het kiezen van de juiste aandelen zal voor het herstel van essentieel belang zijn. De algemene afzwakking van de markten heeft geen invloed op het toenemende onderzoek naar psychedelica en de voordelen ervan.

Velen zijn bekend met de meer traditionele vormen van psychedelica, dat wil zeggen: Psilocybine en LSD. Nieuw en lopend onderzoek heeft  onlangs aangetoond dat ketamine een grote hulp kan zijn voor mensen die lijden aan vormen van verslaving, zoals alcoholmisbruik.

Awakn Life Sciences

Awakn Life Sciences (NEO: AWKN) (OTCQB: AWKNF), is een biotechbedrijf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk met kantoren in Toronto, ontwikkelt en commercialiseert effectievere behandelingen voor verslaving, met een kortermijnfocus op alcoholmisbruik.

Belangrijkste activiteiten:

Ontwikkeling: Het ontwikkelen van effectieve psychedelische behandelingen voor verslaving met een korte termijn focus op alcoholmisbruik, een aandoening die 400 miljoen mensen wereldwijd treft.

Commercialisering: Het genereren van inkomsten via een beperkt aantal eigen klinieken in Europa en via licentiepartnerschappen in de verslavingskliniekenindustrie in de VS.

Belangrijkste highlights

Aanzienlijke marktopportuniteit: 20% van de volwassenen wereldwijd lijdt aan een drugsverslaving, de huidige behandelingen hebben een beperkt succes / beperkte doeltreffendheid, en de Amerikaanse verslavingszorgindustrie alleen al wordt geschat op US$40 miljard per jaar.

Zeer ervaren team: Toonaangevend team met ruime ervaring in biotechnologie, onderzoek en kapitaalmarkten van Gilead, Pfizer, Charles River, Imperial College London, Merrill’s en Accenture Strategy. Awakn’s team is gebouwd voor de toekomst, maar om vandaag nog tot successen te komen.

Data ondersteunend onderzoek: Multi-layered IP-strategie met drie verbindingen (ketamine, MDMA en nieuw ontwikkelde verbindingen) gericht op verschillende verslavingen (waaronder alcohol en gokken) waardoor de Awakn meerdere ‘shots on goal’ heeft. Tot de belangrijkste IP-activa behoort een afgeronde Fase II-studie voor AUD, waarbij de doeltreffendheid werd aangetoond door 86% abstinentie (vrijwillige onthouding) te bieden in de 6 maanden na de behandeling (162 van de 180 dagen), vergeleken met 2% abstinentie vóór de studie.

Financiële resultaten: Aanzienlijke potentiële toekomstige waarde door onderzoek & ontwikkeling gebaseerd op de volwassenheid van het onderzoek (fase IIa en fase IIab studies voltooid), marktopportuniteit (referentie hierboven) en ondermaats presterende aard van de huidige behandelingsopties. Er worden momenteel inkomsten gegenereerd via Awakn Clinics met een inkomstenstroom uit een licentiepartnerschap in de VS die eind 2022/begin 2023 online moet komen. Awakn is beursgenoteerd maar relatief ondergewaardeerd met potentieel voor een toekomstige NASDAQ uplisting.

Het pad van een biotech naar inkomsten

Bedrijven die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling in de biotechsector staan bekend als bedrijven die veel geld nodig hebben om winst te maken, maar bedrijven die ernaar streven om vrije cashflow te genereren die vervolgens kan worden gebruikt om hun onderzoeks- en ontwikkelingskosten te financieren, zijn de bedrijven waar beleggers beter kunnen letten. In maart opende Awakn Life Sciences (NEO: AWKN) (OTCQB: AWKNF) zijn meest recente kliniek voor Ketamine-geassisteerde therapie in Londen, Engeland. Dit is officieel AWKN’s derde kliniek die volledig operationeel is en al patiënten ontvangt.

AWKN verwacht ongeveer 3 miljoen pond of 3,5 miljoen dollar per kliniek te genereren met een verwachte 15-20 klinieken. Gebruikmakend van bovenstaande schattingen betekent dit dat AWKN alleen al met de drie klinieken die ze nu hebben $9 – $10,5 miljoen per jaar kan genereren, en tot $70 miljoen aan inkomsten zodra alle 20 klinieken volledig operationeel zijn!

AWAKN’s andere inkomstenstroom op korte termijn is een reeks licentiepartnerschappen die het bedrijf eind 2022 / begin 2023 wil opstarten, waarbij het bedrijf zijn eigen ketaminebehandelingen voor AUD in licentie zal geven aan de verslavingskliniekenindustrie in de VS, waarbij wordt opgemerkt dat er 10.000 – 15.000 van dergelijke behandelingsklinieken in de VS zijn.

Sinds de wereldwijde uitverkoop op de kapitaalmarkten sinds januari hebben veel bedrijven in de psychedelische sector nieuwe dieptepunten bereikt. AWKN heeft een zeer krappe aandelenstructuur, waarbij insiders en het management 30% bezitten van de 30 miljoen aandelen die momenteel uitstaan.

Grafiek Awakn Life Sciences

Aandeleninformatie

Bedrijf: Awakn Life Sciences
Beurs: NEO/OTC
Ticker: AWKN/AWKNF
ISIN: CA05455W1086

Over de auteur

Equity Insight is een onderzoeksbureau voor de kapitaalmarkt, dat zich richt op het zoeken naar onontdekte en ondergewaardeerde Canadese Small/Mid-cap bedrijven op de TSX-V/CSE. Meld u vandaag nog aan om het laatste nieuws en alerts van aandelen in uw inbox te ontvangen! Aanmelden kan door hier te klikken. 

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.