Beleggen in biotechnologie

3 begrippen die je moet kennen als belegger in biotech-aandelen

Als belegger in biotechnologieaandelen zul je regelmatig te maken krijgen met niet-alledaagse begrippen. Gelukkig is het kennen van alle complexe termen niet noodzakelijk. Toch is het aan te raden om veelgebruikte begrippen de betekenis goed te kennen. Sommige kunnen namelijk een behoorlijke impact hebben op de beurskoers van een aandeel.

Hieronder vind je 3 begrippen die je moet kennen als belegger in biotech-aandelen:

1. Wat is een clinical trial (klinische studie)?

Een clinical trial is het testen van een potentieel medicijn op mensen. In totaal zijn er 3 klinische fases. In de eerste fase wordt het kandidaat medicijn getest op een kleine groep gezonde vrijwilligers om de veiligheid en effectiviteit te testen. In een fase II studie, wordt de juiste dosering onderzocht. In een fase III studie wordt het potentiele medicijn getest op een grote groep patiënten. Het wordt dan tevens vergeleken met een vergelijkbare medicijnen die zich al op de markt bevinden.

Als belegger in biotechbelegger dien je goed te kijken in welke ontwikkelingsfase een medicijn zich bevindt. Deze informatie helpt je er namelijk bij een betere inschatting te maken van de risico’s. De kans dat een medicijn in een van de klinische fases wordt afgekeurd is namelijk groot. Een koersdaling is dan het gevolg. Het averechtse kan natuurlijk ook. Als belegger in biotechaandelen dien je rekening te houden met beide uitkomsten.

2. Wat is een Complete Response Letter?

Een complete response is een brief van de toezichthouder waarin kenbaar wordt gemaakt dat een medicijn in de huidige vorm niet goedgekeurd kan worden. Hoewel dit over het algemeen niet het nieuws is waar je als belegger op zit te wachten, hoeft dit niet het einde van de wereld te betekenen. Veel zogeheten CRL-problemen zijn namelijk oplosbaar. Toch zal de beurskoers van een biotechaandeel na het ontvangen van een complete response letter vaak fors dalen.

3. Wat is een New Drug Application (NDA)?

Een New Drug Application (NDA), is een aanvraag door een biotechnologie bedrijf voor een nieuw kandidaat medicijn. Afhankelijk van de omstandigheden wordt de NDA-aanvraag vaak gedaan tijdens een fase II of fase III studie. Normaliter stijgt de beurskoers van een biotechaandeel, als een bedrijf meldt dat deze medicijnaanvraag ingediend wordt.

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.