Biotechportefeuille boekt 30,74% rendement in eerste half jaar!

Biotechnologie is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Door de wereldwijde uitbraak van de coronapandemie maken inmiddels 130 biotechnologiebedrijven zich sterk voor de ontwikkeling van een vaccin voor het verwoestende COVID-19.

We startten onze modelportefeuille die is samengesteld uit bedrijven actief in de biotechsector en de farmaceutische industrie op 28 januari van dit jaar. We hebben kunnen spreken van een valse start. Onze portefeuille kreeg rake klappen tijdens de recente beurscrash. In de maanden februari en maart kleurde onze portefeuille dan ook dieprood.

Van dieprood naar felgroen

Dat biotechnologie een volatiele maar tevens kansrijke sector is, werd bewezen. Onze portefeuille herstelde in een piramidaal tempo, waarbij meerdere aandelen in de portefeuille verdubbelden in waarde. Op het aandeel Altimmune Inc. dat in een vroeg stadium door ons ontdekt werd, werd zelfs een winst genomen van meer dan 600%!

Wat resulteert is een half jaar waarbij een schitterend rendement is geboekt van meer dan 30%.

Portefeuille:                                 30,74%
NASDAQ Biotechnology Index:  15,63%

Als we onze portefeuille vergelijken met de NASDAQ Biotechnology Index, presteren we ruim beter met 15,11%.

Portefeuille

De biotechportefeuille is samengesteld uit voornamelijk biotechstartups en een aantal grotere spelers in de farmaceutische industrie. Met onze unieke investeringsbenadering hebben we een strategie ontwikkeld waarbij neerwaarts risico beperkt blijft, terwijl het opwaarts potentieel behouden blijft.

De portefeuille telt momenteel 14 aandelen, waarvan we 10 als penny stock (een beursnotering onder 5,-) aankochten.

Pennywatch richt zich op beleggen in volatiele, maar kansrijke beursniches. Premium leden krijgen 24/7 inzicht in de portefeuille, cashpositie en transacties. Het ontvangen van alerts van aan- en verkopen gecombineerd met onze unieke manier van handelen maakt het volgen van de modelportefeuille erg leerzaam voor beginnende, maar ook ervaren beleggers.

Benieuwd welke aandelen we allemaal in de portefeuille hebben? Maak dan kennis via deze link

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.