Aandeel Synbiotic AG

Synbiotic: Het benutten van de kracht van cannabinoïden

Synbiotic is een jong en ambitieus biotech- en gezondheidsbedrijf met een duidelijke focus op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en producten tegen wijdverspreide ziekten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de helende kracht van cannabinoïden. Met zijn producten wil Synbiotic de problemen van de moderne wereld oplossen, zoals chronische pijn, stress en slaapproblemen die miljoenen mensen over de hele wereld negatief beïnvloeden. In deze dynamische markt volgt Synbiotic een veelbelovende buy-and-build strategie, zichtbaar in een golf van overnames in de afgelopen achttien maanden die uiteindelijk moet uitmonden in een goed gediversifieerde speler in de Europese cannabissector.

Platformstrategie

In een notendop is Synbiotic bezig een platform op te zetten dat de hele waardeketen rond cannabinoïden en aanvullende gebieden zoals O&O, productie en distributie via farmaceutische en direct-to-consumer (D2C) merken omvat. Op die manier wil het bedrijf het huidige productassortiment uitbreiden tot op cannabinoïden gebaseerde oplossingen voor de lucratieve farmaceutische markt. Verder onderzoekt Synbiotic veelbelovende alternatieven, gebruikmakend van hop, cacao of andere plantaardige alternatieven, waarbij het eerste CBD-vervangingsmiddel uit alternatieve bronnen al is gecreëerd onder het eigen merk CBPlus®. Dit maakt Synbiotic volgens ons tot een pionier en dus innovatieleider in de op cannabinoïden gebaseerde biotech.

Track record fusies en overnames

Het eerste bedrijf dat werd overgenomen – “Solidmind” – werd in 2015 opgericht door Lars Müller, een serie-ondernemer met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van cannabinoïden. Als gevolg van deze integratie (geconsolideerd sinds H2 2020) werd hij ook benoemd tot CEO van Synbiotic. Het portefeuillebedrijf behaalde in 2021 een omzet van ongeveer EUR 15m. In de afgelopen jaren heeft het management nog meer bedrijven overgenomen en samenwerkingsverbanden met andere spelers opgestart.

Nieuwe kapitaal voor verdere groei

Synbiotic plant een verdere kapitaalverhoging om zijn langetermijngroei te financieren. Naar verwachting zal in mei een claimemissie plaatsvinden. Tot nu toe zijn er nog geen verdere details bekendgemaakt, omdat er nog geen besluit is genomen. Het bedrijf heeft aangegeven dat het om een claimemissie zonder prospectus zal gaan. Wij gaan daarom uit van een emissie van 10%, wat overeenkomt met ongeveer 452.000 aandelen en een bruto opbrengst van ongeveer EUR 5 miljoen (afhankelijk van de aandelenkoers op dat moment). De nodige modelaanpassingen zullen worden doorgevoerd zodra meer gegevens beschikbaar zijn.

Het wachten is op goedkeuring van Brussel

Wij geloven dat deze stap op het juiste moment komt. Karl Lauterbach, de Duitse minister van Volksgezondheid, zet zich harder dan ooit in voor de legalisering van cannabis in Duitsland. Zijn wetsontwerp is goedgekeurd door de bevoegde commissies en wordt momenteel in Brussel onderzocht. Lauterbach wil legalisering en niet alleen decriminalisering, zoals bijvoorbeeld in Nederland, waar het bezit, de handel en de verkoop van cannabis bij wet verboden en strafbaar is, maar binnen bepaalde grenzen wettelijk gedoogd wordt.

Er wacht een beschermde markt van miljarden euro’s

In het kader van de legalisering is een van de belangrijkste factoren dat de teelt en de productie van cannabis in Duitsland moeten plaatsvinden om het internationale recht niet te schenden. Cannabis is een verdovend middel en dus een drug, zodat grensoverschrijdende handel alleen mogelijk is voor medicinale cannabis. In Duitsland gevestigde bedrijven zullen dus profiteren van een wettelijk beschermde markt.

Conclusie

Wij verwachten dat de nieuwe middelen zullen worden geïnvesteerd in de teelt, de productie en het distributienetwerk voor cannabis. Volgens het ministerie van Volksgezondheid wordt in 2023 feedback van de Europese autoriteiten verwacht, zodat de legalisering in Duitsland in het voorjaar van 2024 kan plaatsvinden. Investeerders die vroegtijdig toegang willen krijgen tot een markt van ongeveer EUR 4 miljard kunnen niet om Synbiotic heen. De nog steeds heersende onzekerheid over het verdere legalisatieproces wordt beloond met een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding. Wij herhalen onze koopaanbeveling met een koersdoel van EUR 40,00.

Grafiek Synbiotic AG

Aandeleninformatie

Bedrijf: Synbiotic AG 
Ticker: L3DA
ISIN: DE000A3E5A59
Beurs: Xetra 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.