wat is een mijlpaalbetaling in biotech

Wat is een mijlpaalbetaling (milestone payment) in biotech?

Wanneer je in biotechaandelen belegd, hoor je vaak de term mijlpaalbetaling of in het Engels milestone payment voorbij komen. Waarom ontvangen biotechbedrijven deze mijlpaalbetalingen van vaak grote farmaceutische bedrijven?

Waarom ontvangen biotechbedrijven mijlpaalbetalingen (milestone payments)?

Een mijlpaalbetaling is een vooraf bepaalde vergoeding die een klein biotechbedrijf ontvangt van een grotere partner, nadat er een bepaalde mijlpaal is bereikt in een gezamenlijk project. De doelen en mijlpaalbetalingen beginnen klein en in de eerste klinische fases van ontwikkeling.

De vergoedingen nemen vaak toe, naar mate de ontwikkeling van een nieuw medicijn vordert, als het goedkeuring krijgt voor vermarkting en middels een percentage van de toekomstige verkopen van het medicijn.

Hoewel dit allemaal redelijk eenvoudig lijkt, kunnen mijlpaalbetalingen een aantal belangrijke inzichten opleveren voor beleggers en investeerders in biotechaandelen.

Inzichten voor beleggers in biotech

De waarschijnlijk van het slagen van een nieuw medicijn is in de Verenigde Staten een sombere 9,6%, na succesvolle resultaten in de klinische fase 1. Biotechnologie startup bedrijven hebben vaak beperkte financiele middelen, terwijl de ontwikkeling van een nieuw medicijn vaak erg veel geld kost.

Als een grote biofarmaceut met diepe zakken bereid is om vooraf te betalen voor rechten in het nog te ontwikkelen medicijn, dan spreekt hier vertrouwen uit. Je kunt hier het inzicht uithalen dat een investeerder vertrouwen heeft in een succesvolle ontwikkeling. Verder blijkt hieruit dat een de investeerder vertrouwen heeft in het management.

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.