verbeteringen-small-caps

Nieuw: Pennywatch gaat zich richten op small caps (maar ook gewoon op penny stocks)

Onze premium leden was het de afgelopen tijd misschien al opgevallen. Eén van onze laatste aankopen had namelijk een beurskoers van 28,95 euro, niet bepaald een penny stock. Wanneer we echter naar de marktkapitalisatie kijken, dan is deze met 195 miljoen euro zeer beperkt.

Het platform Pennywatch is enkele jaren geleden als hobby ontstaan en is inmiddels uitgegroeid  tot Nederlands grootste platform voor beleggers in penny stocks. Hier zijn we trots op, maar een bijgevolg is dat sommige onderdelen een beetje als los zand aan elkaar hingen. Dit betekent dat we de komende maanden aan aantal verbeteringen gaan doorvoeren die jou als lid ten goede komen. De eerste verbetering vind je hieronder:

Beurswaarde in plaats van beurskoers als criterium

Penny stocks zijn een breed begrip. Bij Pennywatch hanteren we de definitie dat een aandeel geruime tijd onder 5 euro of dollar moet handelen. Maar is Koninklijke KPN met een beurswaarde van 13 miljard wel een echte penny stock? Ondanks een beurskoers van iets meer dan 3 euro, vinden wij in ieder geval van niet. Dit is dan ook de reden dat we de afgelopen jaren vrij weinig aandacht hebben geschonken aan dit type aandelen.

De categorie aandelen waar we voornamelijk in geïnteresseerd zijn, zijn small caps. Relatief kleine bedrijven met een beurswaarde lager dan 1 miljard. Vanwege de beperkte omvang is het geen toeval dat de beurskoers van deze kleinere bedrijven vaak een stuk lager is. De meeste penny stocks die wij behandelen vallen dan ook in de categorie small cap aandelen.

Toch hoeft een beurskoers van een bedrijf met een beperkte beurswaarde niet altijd laag te staan. In theorie is het mogelijk dat een bedrijf met een marktkapitalisatie van 100 miljoen een aandelenkoers van 100 euro heeft. Dit zul je niet snel tegenkomen, maar het kan wel degelijk. In dit geval staan er simpelweg minder aandelen uit, in dit voorbeeld slechts 1 miljoen.

Stel er zouden bij dit bedrijf 100 miljoen aandelen van 1 euro uitstaan, dan verandert er niets aan de beurswaarde, deze blijft nog steeds 100 miljoen. Aan de waardering verandert vanzelfsprekend ook niets. Indien er dus sprake is van een onderwaardering, dan is deze dus even groot in beide voorbeelden.

Wanneer we ons steevast vasthouden aan de definitie penny stock, zouden we dit aandeel bij een hogere beurskoers moeten laten schieten. Op deze manier beperken we onszelf in het tippen van aandelen. Dit is jammer, aangezien we op deze manier mogelijke mooie beleggingskansen mislopen. Door de marktkapitalisatie van 1 miljard als criterium te stellen lossen we dit op.

Kortom, we blijven gewoon penny stocks bespreken zoals je van ons gewend bent. Door de marktkapitalisatie als criterium te stellen kunnen we het echter iets breder trekken, we graven als het ware de vijver waaruit we vissen iets dieper uit. Je zult vanaf nu dus ook content gaan ontvangen van aandelen met een hogere beurskoers. De bovengrens qua marktkapitalisatie van de aandelen is echter 1 miljard.

Nieuw: Kooptips, analyses en inzichten van aandelen met een marktkapitalisatie van méér dan 1 miljard

Wil je ook graag toegang tot premium content over aandelen die niet op Pennywatch thuishoren? Op ons nieuwe platform DeKoersen.nl starten we vanaf 1 mei met een premium lidmaatschap.

Je vind hier kooptips, analyses en inzichten van aandelen, maar ook alternatieve beleggingen zullen worden besproken.

Vroege beslissers worden beloond. Indien je nu alvast aanmeldt voor een lidmaatschap, ontvang je een levenslange korting van meer dan 58%.*

De korting blijft van toepassing zolang je lid blijft. Zo is je eerste slimme investering alvast gemaakt!

Ontvang je korting voor DeKoersen Premium door hier te klikken

 

* Geldig voor de eerste 200 aanmeldingen. Vanaf 1 mei zullen de tarieven worden verhoogd. DeKoersen.nl is onderdeel van Stockz Media B.V. hetzelfde bedrijf als Pennywatch.nl. 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.