Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen: wat is het en hoe werkt het?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die beleggen met het oog op duurzaamheid. Dit wordt ook wel ‘duurzaam beleggen’ genoemd, waarbij je investeert in bedrijven die goed zijn voor de toekomst. En dat is maar goed ook, want op deze manier draag jij ook een steentje bij aan een beter milieu. Meer hierover, lees je in de onderstaande blog.

Dit is duurzaam beleggen

Met beleggen hoop je dat jouw geld op den duur meer waard wordt. Met duurzaam beleggen doe je dat op een verantwoorde manier. Maar, hoe kun je duurzaam beleggen? Wanneer je duurzaam gaat beleggen investeer je in bedrijven die goed zijn voor het milieu. Denk aan bedrijven die weinig CO2 uitstoten, organisaties van zonnepanelen of bedrijven die op een duurzame manier bouwen, zoals natuurinclusief bouwen.

Duurzaam beleggen: een voorbeeld

Laten we voortborduren op het voorbeeld van natuurinclusief bouwen. Je zult je nu vast afvragen: wat is natuurinclusief bouwen? Natuurinclusief bouwen is een manier van bouwen waarbij de biodiversiteit zo veel mogelijk wordt behouden. Denk bijvoorbeeld aan gierzwaluwkasten die in de goot worden geplaatst van een woning, zodat de gierzwaluw hier een plekje heeft om te kunnen overleven. Ook bestaan er kasten voor onder andere de vleermuis en de huismus. Deze dieren leefden voorheen in oude woningen in de spleten en kieren. Tegenwoordig is dat een stuk lastiger met alle goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen waarbij geen kiertje meer te bekennen is.

Natuurinclusief bouwen kan daar een oplossing bieden, zodat de dieren ongestoord verder kunnen leven. En jij kunt beleggen in bedrijven die zich bezighouden met natuurinclusief bouwen, zodat jij op een positieve manier kunt bijdragen aan het milieu, de mens en de dieren.

Zo kies je de meest duurzame aandelen

En zo zijn er nog veel meer opties waarbij je kunt investeren in duurzaamheid. Naast het investeren in aandelen, kun je ook investeren in duurzame ETF’s. Daarnaast heb je ook fondsen die zich bezighouden met het klimaat. Maar, hoe vind je nou tussen al die beleggingsopties de beste én groenste? Je kunt tijdens de zoektocht naar duurzame beleggingsopties een aantal codes in je achterhoofd houden, die vermelden hoe duurzaam de bedrijven zijn. Je hebt bijvoorbeeld de SRI-code, die staat voor ‘socially responsible investing’, maar je hebt ook de ESG-code die de afkorting is voor environment, social en governance. Aan de hand van deze codes kun jij checken hoe zij omgaan met duurzaamheid.

Waar kan ik duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen kun je op dezelfde manieren doen als beleggen zoals je gewend bent. Je kunt duurzaam beleggen bij een duurzame bank, maar je kunt ook duurzaam beleggen bij verschillende brokers. Het is maar net wat jij prettig vindt.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.