Goud en Bitcoin

Goud en Bitcoin stijgen fors! Hoe kan dit?

In de wereld van financiën en investeringen hebben goud en Bitcoin de afgelopen jaren veel aandacht getrokken. Beide activa hebben indrukwekkende prijsstijgingen doorgemaakt en blijven investeerders boeien.

Ook afgelopen dagen stijgen de koersen van zowel goud als Bitcoin erg snel. Vooral de prijs van de volatiele Bitcoin ging door het dak. Tijd om wat crypto te kopen?

Dit artikel onderzoeken we de opkomst van goud en Bitcoin en bespreken we enkele belangrijke redenen waarom de waarde blijft stijgen.

De aantrekkingskracht van goud

Goud is al eeuwenlang een symbool van rijkdom en waarde. Het edelmetaal heeft een speciale aantrekkingskracht op mensen vanwege zijn schaarste en duurzaamheid. Hier zijn enkele redenen waarom goud als waardevol wordt beschouwd:

  1. Intrinsieke waarde: Goud heeft intrinsieke waarde vanwege zijn toepassingen in sieraden, elektronica, en de productie van munten en gouden staven.
  2. Hedge tegen inflatie: Goud fungeert als een veilige haven bij economische onzekerheid en inflatie. Investeerders kopen vaak goud om hun vermogen te beschermen in tijden van geldontwaarding.
  3. Diversificatie: Beleggers zien goud als een manier om hun portefeuille te diversifiëren en risico’s te spreiden.
  4. Monetaire beleid: De beleidsmaatregelen van centrale banken, zoals lage rentetarieven en kwantitatieve versoepeling, hebben geleid tot toenemende zorgen over valutadevaluatie, waardoor goud aantrekkelijker wordt.

De opkomst van Bitcoin:

Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, is een relatief nieuw financieel activum dat sinds zijn oprichting in 2009 gestaag aan populariteit heeft gewonnen. Hier zijn enkele redenen voor de stijgende waarde van Bitcoin:

  1. Digitale goud: Bitcoin wordt vaak “digitaal goud” genoemd vanwege zijn schaarste en het vermogen om waarde op te slaan. Met een vast aanbod van 21 miljoen munten, vergelijkbaar met goud, wordt Bitcoin gezien als een hedge tegen inflatie.
  2. Technologische innovatie: De blockchain-technologie achter Bitcoin heeft de aandacht getrokken van investeerders en bedrijven vanwege de potentie voor efficiëntie, veiligheid en transparantie in financiële transacties.
  3. Toegenomen acceptatie: Steeds meer bedrijven en instellingen accepteren Bitcoin als betaalmiddel, wat het vertrouwen in de cryptocurrency versterkt.
  4. Institutionele investeringen: Grote institutionele beleggers, zoals hedgefondsen en beursgenoteerde bedrijven, zijn begonnen met het investeren in Bitcoin, wat aangeeft dat Bitcoin als een waardevol activum wordt beschouwd.

Klik hier om direct crypto te kopen via Bitvavo 

Overeenkomsten en verschillen

Hoewel goud en Bitcoin enkele overeenkomsten vertonen, zoals hun schaarste en hun rol als waardeopslagmiddelen, zijn er ook belangrijke verschillen. Goud is een fysiek goed, terwijl Bitcoin digitaal is. Bovendien is goud al duizenden jaren als waardevol erkend, terwijl Bitcoin een relatief nieuw fenomeen is.

Conclusie

Zowel goud als Bitcoin hebben de afgelopen jaren aanzienlijke prijsstijgingen doorgemaakt, en hun aantrekkingskracht blijft groeien. Beleggers zien in beide activa een manier om hun portefeuilles te beschermen tegen economische onzekerheid en inflatie. Of je nu de voorkeur geeft aan het tastbare van goud of de innovatie van Bitcoin, het is belangrijk om te onthouden dat elke investering risico’s met zich meebrengt, en het is verstandig om advies in te winnen en jezelf goed te informeren voordat je investeert in deze activa.

Klik hier om direct crypto te kopen via Bitvavo 

 

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.