4 uranium aandelen (kernenergie) onder een euro!

Beleggen in uranium of kernenergie heeft al snel een negatieve bijklank. Dit is mede veroorzaakt door de verschrikkelijke kernramp in Fukushima 9 jaar geleden. Toch heeft uranium ook voordelen, het levert namelijk schone elektriciteit zonder CO2 uitstoot. Bovendien bouwen landen als Rusland, China en India in rap tempo kerncentrales bij. In dit artikel bespreken we 4 uranium penny stock aandelen die te koop zijn voor minder dan een euro.

1. Azarga Uranium Corporation (AZZ)

Azarga Uranium Corporation streeft er naar Amerika’s volgende uraniumontwikkelaar te worden. Het bedrijf is in de afrondende fase om verschillende uranium ontwikkelprojecten te starten in Canada en de Verenigde Staten.

De marktkapitalisatie van Azarga Uranium Corporation is bescheiden met 32,5 miljoen Canadese dollars. Doordat er nog niet geproduceerd wordt, draait het bedrijf nog geen omzet.

De koers van het aandeel bevindt zich sinds 2015 in een sterke neerwaartse trend. Sinds juli vorig jaar, lijkt het aandeel echter wat uit te bodemen.

Het aandeel is te koop onder de ticker AZZ op de Canadese Toronto Stock Exchange voor 0,16 dollar.

2. Fission Uranium Corporation (FCU)

Fission Uranium Corporation is een Canadees bedrijf dat zich bezighoudt met het de ontwikkeling van een uraniummijn in het bekende Athabasca bassin. Deze noordelijke regio van Canada is een bron van hoogwaardig uranium en voorziet voor ongeveer 20% in de wereldwijde vraag.

De marktkapitalisatie van het bedrijf betreft momenteel 133 miljoen Canadese dollars. Het bedrijf heeft nog geen mijn in productie en draait hierdoor nog geen omzet.

De koers van het aandeel is de afgelopen jaren fors gezakt. Van de koers uit 2014 is slechts een fractie over.

Het aandeel kan gevonden worden onder de ticker FCU op de Canadese Toronto Stock Exchangen. De koers van het aandeel  betreft 0,27 dollar.

3. Iso Energy Limited (ISO)

Iso Energy Limited houdt zich bezig met de exploratie van een uraniummijn in Athabasca in de Canadese provincie Alberta.

De marktkapitalisatie van het bedrijf is momenteel 50,5 miljoen Canadese dollar. Doordat het bedrijf nog geen productie draait, wordt er nog geen omzet gemaakt.

Sinds 2018 vindt er bij dit aandeel wat bodemvorming plaats. We kunnen zelfs voorzichtig stellen dat het aandeel langzaam maar zeker in een opwaartse trend beweegt.

Het aandeel is te loop op de Toronto Venture Exchange onder de ticker ISO. De prijs van het aandeel is momenteel 0,66 dollar.

 

4. Denison Mines Corporation (DML)

Denison Mines Corporation ontwikkelt momenteel een uraniummijn in het hetzelfde gebied als Iso Energy Limited, namelijk het Athabasca basin.

Het bedrijf heeft inmiddels een redelijke marktkapitalisatie van 306 miljoen Canadese dollars verworven. Het bedrijf draait nog geen omzet, omdat de mijn nog niet operationeel is.

De koers van Denison Mines Corporation, is de afgelopen jaren erg volatiel gebleken. Vandaag de dag staat het aandeel op dezelfde koers als eind 2015.

Voor 0,49 dollar kan het aandeel gekocht worden aan de Toronto Stock Exchange. Het aandeel is te vinden onder de ticker DML.

Ontdek de kansrijke aandelen van Pennywatch

Dit artikel is slechts informatief. Het benoemen van de aandelen in dit artikel betekent niet automatisch dat deze onderdeel zijn van onze modelportefeuilles. Ben je benieuwd welke aandelen we in onze portefeuille hebben?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.