olietanker-aandelen

De 9 beste olietanker aandelen voor 2020

Beleggen in olie is vandaag de dag nog nooit zo populair geweest onder beleggers. Dit jaar stortte vraag namelijk compleet in, wat een flinke daling van de olieprijs tot gevolg had. Dit leidde zelfs even tot negatieve olieprijzen. In dit artikel schotelen we je 9 olietanker aandelen voor die juist profiteren van de onrust op de oliemarkt. 

Bedrijven in het bezit van olietankers doen momenteel goede zaken. Door de forse overproductie nam de vraag naar olieopslag dit jaar namelijk buitengewoon toe. Op een gegeven moment was er zelfs geen tankopslag meer te vinden. Dit had negatieve olieprijzen en een gigantische stijging van tankertarieven tot gevolg. De winsten van olietankerbedrijven gaan dit jaar naar alle waarschijnlijkheid fors hoger uitkomen.

1. Nordic American Tankers (NAT)

Nordic American Tankers heeft één van de grootste vloten Sueztankers ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in dit type tankers en heeft dan ook geen andere tankers in bezit.

Het olietankerbedrijf heeft een marktkapitalisatie van 681 miljoen dollar. De omzet schommelt rond de 300 miljoen, waarbij de afgelopen jaren geen groene cijfers werden geschreven. Dit jaar kwam hier geïnitieerd door de oliecrash en grote vraag naar opslag verandering in. Voor he tweede kwartaal wordt er opnieuw een winst verwacht.

De koers van het aandeel is momenteel 4,55 dollar en te vinden onder de ticker NAT op de New York Stock Exchange.

Olietanker aandelen

2. Scorpio Tankers (STNG)

Scorpio Tankers heeft een vloot van 128 tankers die gebruikt worden voor het vervoeren van olieproducten.

Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 748 miljoen dollar. De omzet zit de afgelopen jaren in de lift. In 2017 werd 512 miljoen omgezet, in 2019 was dit 704 miljoen. Afgelopen jaren dook het bedrijf structureel in de rode cijfers, maar dit jaar worden er waarschijnlijk groene cijfers geschreven.

Scorpio Tankers is te koop voor 12,75 dollar op de New York Stock Exchange. Het aandeel is vindbaar onder de ticker STNG.

olietanker aandelen

3. Frontline LTD (FRO)

Frontline is een bedrijf dat zich bezig houdt met de transportatie van olie en staat bekend om haar grote en moderne vloot.

Het bedrijf heeft inmiddels een marktkapitalisatie verworven van 1,5 miljard dollar. De omzet stijgt al meerdere jaren op rij. Sinds 2017 is de omzet gestegen van 644 miljoen naar 956 miljoen afgelopen jaar. Vorig jaar schreef het bedrijf mooie groene cijfers. Er werd bijna 140 miljoen winst gemaakt.

Het aandeel is op te pikken voor 7,46 dollar en wordt verhandeld op zowel de Amerikaanse als de Noorse beurs onder de ticker FRO.

Olietanker aandelen

4. Teekay Tankers (TNK)

Teekay Tankers staat bekend om de grootste vloot van middelgrote tankers waarin het olie vervoert naar alle uithoeken van de wereld.

Het olietankerbedrijf zag de omzet de afgelopen jaren flink groeien. In 2017 werd er 431 miljoen omgezet, in 2019 was dit 943,9 miljoen. De winst was in afgelopen jaar bescheiden, namelijk 41,4 miljoen.

Teekay Tankers handelt onder de ticker TNK op de New York Stock Exchange. De koers van het aandeel is momenteel 13,14 dollar.

Olietanker aandelen

5. Euronav (EURN)

Euronav is een tankerbedrijf met het hoofdkantoor in Antwerpen. Het bedrijf mag zich inmiddels het grootste onafhankelijke olietankerplatform ter wereld noemen.

De olietankergigant heeft een marktkapitalisatie van 1,89 miljard en weet de verwachtingen van analisten nagenoeg ieder kwartaal te kloppen. De omzet werd sinds 2017 bijna verdubbeld en in 2019 werd er een winst in de boeken geschreven van 112,23 miljoen.

Het aandeel is te koop voor 7,98 euro op de beurs van Brussel, maar het is ook op de New York stock exchange te vinden. Op beide beurzen handelt het aandeel onder de ticker EURN.

Olietanker aandelen

6. International Seaways (INSW)

Het Amerikaanse International Seaways is wereldwijd één van de grootste transporteurs van olie en hieraan gerelateerde producten. Het heeft haar hoofdkantoor in New York City.

De olietransporteur heeft inmiddels een marktkapitalisatie van 480 miljoen verworven. De omzet schommelt de afgelopen jaren tussen 270 en 400 miljoen dollar. Het bedrijf wist de afgelopen 4 jaar geen winst te maken. Dit jaar lijkt een winstgevend jaar te worden door de toegenomen vraag naar tankopslag.

De prijs van het aandeel is momenteel 16,65 en kan gevonden worden onder de ticker INSW op de New York Stock Exchange.

Olietanker aandelen

7. Diamond Shipping (DSSI)

Diamond Shipping is in het bezit van een zeer grote vloot olietankers en transporteert olie, maar ook andere producten over zee.

Het bedrijf heeft momenteel een marktkapitalisatie van 335,7 miljoen. De omzet verdubbelde sinds 2017 van 300 miljoen naar bijna 600 miljoen. Groene cijfers werden afgelopen jaar niet geschreven, maar 2020 lijkt wel een groen jaar te worden.

Het aandeel Diamond Shipping is op te pikken voor 8,30 dollar en handelt onder de ticker DSSI op de New York Stock Exchange.

Olietanker aandelen

8. Torm PLC (TRMD)

Torm houdt zich met haar vloot bezig met het vervoeren van olie, gas, kerosine en vergelijkbare producten.

De marktkapitalisatie van het bedrijf betreft 560 miljoen. De omzet is al enkele jaren stabiel te noemen. Deze komt jaarlijks uit tussen de 650 en 690 miljoen dollar. In 2019 ging de winstgevendheid wel fors omhoog. Er werd 166 miljoen bijgeschreven.

Torm PLC is te vinden onder de ticker TRMD op de Deense beurs en op de Amerikaanse NASDAQ. De koers van het aandeel is momenteel ongeveer 48 Deense kronen, dit is omgerekend 7,33 dollar.

Olietanker aandelen

9. DHT Holdings (DHT)

Het Amerikaanse DHT holdings is een olietankerbedrijf dat internationaal opereert. Het bedrijf heeft kantoren op strategische plaatsen in de wereld zoals Monaco, Singapore en Oslo.

Het olietankerbedrijf heeft momenteel een marktkapitalisatie van 788 miljoen dollar. De omzet en de winstgevendheid van het bedrijf stegen afgelopen jaar flink. In 2019 werd er 535 miljoen omgezet en 73,7 miljoen winst gemaakt. De verwachting is dat deze lijn dit jaar wordt doorgetrokken.

Het aandeel DHT Holdings is te koop voor 5,35 dollar op de New York Stock Exchange. Het kan gevonden worden onder de ticker DHT.

Olietanker aandelen

Betere aandelen om in te beleggen

Dit artikel is slechts informatief. Het benoemen van de aandelen in dit artikel betekent niet automatisch dat deze onderdeel zijn van onze modelportefeuilles. Ben je benieuwd welke aandelen we in onze portefeuille hebben?

Wat denk jij van olietankeraandelen, kunnen deze de komende tijd gaan stijgen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.