beleggen-in-goud

Goud, weerstand in opwaarts trendkanaal

De afgelopen maanden is het zeer onrustig geweest op de beurzen wereldwijd. Bij toenemende onrust geldt goud als veilige haven voor beleggers. Dit is ook terug te zien in koersen.

Stijgende goudprijs

Toen de belangrijke indices wereldwijd in oktober begonnen te dalen, trad het tegenovergestelde effect op voor de goudprijs. Kopers in goud keerden terug waar het in augustus nog een year-low neerzette op een koers van $1160.

Trendkanaal gevormd

Sinds december is er een sterke stijgende trend waarneembaar voor goud. Dit is te zien in onderstaande grafiek. Op dit moment bevindt de goudprijs zich op een belangrijk punt. Op $1296 ligt een forse weerstand die al een aantal malen tevergeefs werd getest.

Op dit moment dreigt de koers uit het trendkanaal te breken. Een slot onder de oplopende steunlijn zal tot een verdere correctie van de goudprijs kunnen leiden. Mochten kopers terugkeren dan kan het niveau op $1296 opnieuw getest worden. Een slot hierboven zal leiden tot hogere niveaus, waarbij de oplopende bodemlijn van het trendkanaal als steun zal dienen.

Beleggen-in-goud

Conclusie

Goud bevindt zich in een opwaarts trendkanaal. De koers bevindt zich echter aan de onderkant van het kanaal. Een slot eronder zal tot verdere correctie leiden. Een slot boven de $1296 zal een vervolg geven aan de opwaartse trend.

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!