aandeel-royal-dutch-shell

Gratis rapport: Unieke koopkans Royal Dutch Shell

Dit artikel betreft een beknopte samenvatting van het gratis rapport: Unieke koopkans Royal Dutch Shell, dat wij onze leden gisteren toestuurden. We analyseren hierin de oliemarkt, de maatregelen van Saudi-Arabië en ten slotte het aandeel Royal Dutch Shell. 

Royal Dutch Shell dat zijn naam dankt aan het verschepen en handelen van Japanse sierschelpen, maakt roerige tijden mee op de beurs. Terwijl begin dit jaar analisten zich afvroegen of het aandeel koopwaardig was tegen een koers van €27,- noteert het aandeel nu voor de helft, €13,50 op het moment van schrijven. Voordat we op de Hollandse trots ingaan nemen in ons rapport eerst de sector onder de loep.

Oliesector 

Hierin gaan we in op de reden dat Saudi’s de prijs van een vat olie verlaagden en de productie verhoogden. In eerste instantie lijkt dit een vreemde beslissing. Saudi-Arabië heeft immers belang bij een hogere olieprijs.

We schetsen in het rapport 3 scenario’s waarin blijkt de Saudi Arabië deze maatregelen juist neemt om uiteindelijk een hogere olieprijs te bewerkstelligen. We verwachten dan ook dat er sprake is van een tijdelijke dip.

Royal Dutch Shell

Nu we hebben vastgesteld dat herstel van de olieprijs waarschijnlijk is, nemen we het aandeel Royal Dutch Shell (RDS) onder de loep. Is het op dit moment verstandig om het aandeel te kopen, terwijl de sector zo onder vuur ligt?

Wij denken dat het dividend houdbaar en veilig is. Dit maakt de oliereus een zeer interessante investering tegen de huidige koers. Fundamenteel blijkt Royal Dutch Shell een solide onderneming te zijn. Een hogere olieprijs is op termijn wel nodig. Vanaf ongeveer 40 dollar per vat, gaat de kassa draaien.

In het rapport gaan we verder in op het dividendvraagstuk, de waarde van het bedrijf en het bekende aandeleninkoopprogramma. Is Royal Dutch Shell koopwaardig? Wij denken van wel en voegden het dan ook toe aan de modelportefeuille.

 

Portefeuilles

Toegang tot al onze rapporten en de portefeuilles? Onze portefeuille is samengesteld uit penny stocks en overdreven afgestrafte aandelen. De aandelen, cashpositie en transacties zijn 24/7 inzichtelijk. Verder ontvang je alerts van aan- en verkopen. Klik hier om jezelf toegang te verschaffen.

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen