MBH_Logo

Update: Verdubbeling positie MBH + koersdoel van 10 dollar

MBH Corporation is inmiddels veranderd in het lelijke eendje van onze algemene portefeuille. Dit terwijl we op het moment van aankoop juist van mening waren een absolute groeibriljant aan onze portefeuille toegevoegd te hebben. Op het moment van schrijven kijken we tegen een fors koersverlies van meer dan 30% aan.

In dit soort situaties is het zaak de realiteit niet uit het oog te verliezen. Gisteren leverde MBH Corporation op 1 handelsdag bijna 15% aan beurswaarde in en beleggers lijken zenuwachtig te worden. Wat is er aan de hand?

Wat doet MBH Corporation?

MBH Corporation investeert met een 100% aandelenbelang in robuuste, winstgevende en schuldvrije bedrijven met omzet van tussen de 1 en 10 mln per jaar. Na overname opereren de bedrijven onafhankelijk onder de holding van MBH Corporation. Bedrijven waar MBH Corporation in investeert staan meestal niet aan de aandelenbeurs genoteerd, waardoor we met onze portefeuille exposure naar het 0voornamelijk Brits midden-klein bedrijf. Er worden inmiddels ook internationaal gekeken in Engelstalige landen.

Zie hier ons rapport dat eerder verscheen.

COVID-19 heeft kortstondig flinke impact op omzet en winstgevendheid

Het Britse MKB heeft flinke klappen gehad door COVID-19. Het land ging meerdere keren in lockdown waar bedrijven en dus MBH Corporation hinder van ondervonden. Het aandeel dat ook voor pandemie al onder druk lag, kwam hierdoor nog verder onder druk te staan wat een koersdaling forse koersdaling tot gevolg heeft gehad. Inmiddels gaat de economie in het Verenigd Koninkrijk langzaam weer open, dankzij een snel een succesvol vaccinatiebeleid. Gisteren werden er voor het eerst sinds vorig jaar juli 0 coronadoden gemeld. Of COVID-19 blijvende schade heeft aangericht aan bedrijven in de portefeuille van MBH moet de komende jaren blijken. Er zijn in ieder geval geen faillissementen gemeld.

Wat meehelpt is dat randvoorwaarden voor overname door MBH zijn, dat de bedrijven zo goed als schuldvrij zijn, winstgevend en het management een track record heeft opgebouwd van vele jaren. Bovendien hebben de meeste bedrijven in de portefeuille van MBH Corporation de kredietcrisis overleeft en kennen dus de klappen van de zweep. Onder de getroffen bedrijven in de portefeuille van MBH zijn geen faillissementen gemeld. Ondanks de crisis sloten 15 bedrijven het jaar met winst af. Alle verliezen waren afkomstig uit de bouwsector.

Door de (voor de crisis) sterke fundamenten van de bedrijven in combinatie met het voordeel dat de bedrijven gemakkelijker en tevens goedkoper toegang hebben tot de kapitaalmarkt, verwachten we dat de bedrijven in de portefeuille van MBH beter gepositioneerd zijn dan de meeste concurrenten in de sector, wanneer we terugkeren naar het oude normaal. We verwachten dan ook een flinke omzetgroei ten opzichte van afgelopen jaar over 2021.

Laag volume en gedwongen verkopen?

Zoals we in december ook al schreven, is MBH Corporation een aandeel waar 99% van de beleggers waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben. Dit leidt ertoe dat het handelsvolume op de beurs in Frankfurt en de OTC markt flinterdun is. Zoals in ons eerdere rapport verscheen, is dat in 2019 overnames vooral werden gedaan in aandelen. De meeste lockup periodes liepen in 2020 af. Gezien de nog steeds onzekere economische situatie verwachten we dat ondernemers (al dan niet gedwongen) aandelenpakketten hebben verzilverd en voor zekerheid hebben gekozen. Het gebrek aan bekendheid en lage handelsvolume kan door de verkoop van een relatief klein pakket aandelen al snel leiden tot grote negatieve koersuitslagen.

Omzetgroei en dividend over 2020

Afgelopen week kwam MBH Corporation met cijfers, waar we met smart naar uitkeken. De cijfers waren door de pandemie niet zoals afgelopen jaar verwacht, maar vielen ons gezien de situatie niet tegen. De winst per aandeel daalde met 60% en de EBIT met bijna 50% ten opzichte van 2019.

Ondanks dat omzetten van veel bedrijven in portefeuille fors terugliepen wist het bedrijf afgelopen jaar een hogere omzet te behalen, winst te maken en er kon zelfs een klein dividend worden uitgekeerd. Kanttekening is dat deze groei te danken is aan overnames, iets waar MBH Corporation afgelopen jaar onverstoord mee door is gegaan.

Overnames kunnen als hefboom werken

Dat MBH Corporation ondanks de crisis geen aanpassingen heeft gedaan met betrekking tot het overnamebeleid kan de komende jaren in het voordeel werken van MBH Corporation. Bedrijven konden namelijk voor een fors lagere multiple worden overgenomen dan bijvoorbeeld een jaar ervoor. Dit komt doordat winsten tijdelijk fors terugliepen. Het management van MBH Corporation maakte van deze situatie dankbaar gebruik, zo werden er recent bijvoorbeeld 2 gezonde taxibedrijven overgenomen die goed gepositioneerd zijn voor de volledige heropening van de economie.

Veel waarde in het bedrijf

Aandelen van investeringsvehikels zoals MBH Corporation noteren eigenlijk bijna altijd standaard met een korting. De reden hiervoor is dat belangen niet direct omgezet kunnen worden in liquiditeiten. Een korting van 10-15% is hierdoor niet vreemd.

Wanneer we naar de huidige beurskoers kijken van 0,253 zien we echter dat het aandeel zeer fors onder de boekwaarde per aandeel noteert van 0,89 per aandeel. Dit betekent dat het aandeel met een extreem hoge korting van 71,5% noteert ten opzichte van waarvoor de bedrijven die onder MBH Corporation vallen op de balans staan. Voor 2023 gaan we uit van een winst van 15 cent per aandeel voor 2023, hetgeen betekent dat we tegen de huidige koers minder dan 2x de verwachte winst over 2023 betalen. Dit gecombineerd met sterke groeivooruitzichten dankzij het actieve overname beleid, doet ons concluderen dat er momenteel sprake is van een extreme onderwaardering van het aandeel.

Koersdoel van 10 dollar + versteviging positie

Doordat MBH Corporation bij weinig beleggers op de radar staat. Wordt het gevolgd door het weinig analisten. Gister kwam er een analistenrapport uit met een koopaanbeveling, waarbij er zelfs gesproken wordt van een koersdoel van 10 dollar.

Klik hier voor het rapport

Een conservatieve schatting werd er in december gemaakt door het Duitse GBC AG, waarbij gesproken wordt van een koersdoel van 1,82 euro.

Klik hier voor het rapport

Bovenstaande rapporten ondersteunen ons in de overtuiging dat we ondanks de koersdaling het bij het rechte eind hebben. Onze analyse is voorzichter, waarbij we allereerst mikken op ons eerdergenoemde koersdoel van 0,80.  We zijn van mening dat er sprake is van een unieke gelegenheid om onze positie in MBH Corporation te verstevigen. Door eerdere verzilverde winsten, beschikken we over een forse kaspositie. Deze spreken we aan om onze huidige positie in het aandeel te verdubbelen en onze gemiddelde aankoopprijs te verlagen.  

Aankoop alert

Naam: MBH Corporation
Koers: 0,289
Aantal: 3252(Was 3252)
Ticker: MBH/M8H
ISIN: GB00BF1GH114

Voorkomen dat je belangrijke alerts mist en volledig toegang tot onze portefeuille?

Onze portefeuille bestaat voornamelijk uit penny stocks waarbij we mikken op een koerswinst van 100%. De portefeuille, transacties en kasposities zijn 24/7 inzichtelijk. Je kunt momenteel tijdelijk gebruik maken van 55% waarbij je als bonus toegang krijgt tot de biotechportefeuille! Klik op de link hieronder om jezelf toegang te verschaffen.

Klik hier om je aan te melden

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.