Penny stocks 2022

Gratis rapport: 3 kansrijke penny stocks voor 2022

In dit artikel vind je beknopte analyses van 3 kansrijke penny stocks voor 2022. Het drietal aandelen is onderdeel van de voorbeeldportefeuille van Pennywatch Premium die sinds begin 2020 wordt opgebouwd.

Voor de portefeuille selecteren we met penny stocks met een koerspotentieel van 100% of meer, waarbij de strategie gericht is op de middellange- tot lange termijn.

Premium leden krijgen toegang tot een afgeschermde omgeving, waarin we verslag doen van ons onderzoek en bevindingen van de markt. In deze omgeving kunnen premium leden uitgebreide analyses van penny stocks teruglezen. Bovendien kunnen de resultaten van onze kooptips rechtstreeks worden gevolgd middels onze voorbeeldportefeuille.

Wat doet Pennywatch anders?

Pennywatch onderscheidt zich van vergelijkbare diensten. Naast dat we in actief zijn in een volatiele en kansrijke beurniche, is de portefeuille namelijk 100% transparant. Beleggers krijgen 24/7 inzicht in de portefeuille, kaspositie en alle transacties.

Het ontvangen van alerts van aan- en verkopen via email en/of Whatsapp in combinatie met de unieke manier van handelen maakt het volgen van de portefeuille erg leerzaam voor beginnende, maar ook ervaren beleggers.

Waarom hebben penny stocks lage beurskoersen?

Beleggen in penny stocks brengt vaak veel scepsis met zich mee. De aandelen staan immers niets voor niets zo laag. Dit klopt grotendeels. Ongeveer 98% van deze bedrijven zijn namelijk verliesgevend, krimpen, kampen met een hoge schuldenberg of er is iets anders aan de hand.

Pennywatch richt zich op de overige 2% in de markt. We hebben een voorkeur voor winstgevende groeiaandelen met een sterke balans die spotgoedkoop zijn op te pikken. Kortom, wij doen het speurwerk en jij bepaalt vervolgens wat je ermee doet.

In dit artikel schotelen we je 3 onvervalste penny stocks voor die al een tijdje onderdeel zijn van onze portefeuille, maar nog steeds erg kansrijk zijn. Ze voldoen tevens aan de strenge randvoorwaarden waarop wij de aandelen selecteren.

Veel leesplezier!

 

1. Nextedia (ALNXT)nextedia-logo

Nextedia is een klein Frans bedrijfje. Werknemers noemen zichzelf “Marketing Wetenschappers”. Het bedrijf creëert digitale omgevingen voor bedrijven, waardoor klanten optimaal bediend kunnen worden.

Door het koppelen van marketing-, CRM-, databases en data-analyse systemen worden de behoeften van klanten zeer nauwkeurig in kaart gebracht. Vervolgens kan het bedrijf door de opgemaakte klantprofielen de klanten op persoonlijke niveau in de behoeften voorzien. Kortom, het bedrijf houdt zich bezig met de commercialisering van big data.

De vraag naar dit soort diensten neemt de afgelopen jaren fors toe. Dit is dan ook één van de redenen dat het bedrijf een razendsnelle groei doormaakt. De omzet steeg in 5 jaar tijd van 4,1 naar meer dan 26 miljoen.

nextedia cijfersCijfers

Omzet:                        26,08 mln
Winst:                          2,34 mln
Kaspositie:                 7,41 mln
Totale schuld:            7,01 mln

Beurskoers:                 
Marktkapitalisatie:     
Uitstaande aandelen:

Winstgevende groei

We hebben hier te maken met een echte penny stock en een bedrijf waar sprake is van winstgevende groei. Nextedia heeft de ambitie om deze groei te continueren met verbeterde winstmarges. Om deze ambitie te onderstrepen werd er onlangs een bedrijf overgenomen.

De omzet voor het eerste half jaar van 2021 kwam hierdoor uit op 24 miljoen een 100% stijging ten opzichte van een jaar eerder. Wanneer we naar de groeivooruitzichten kijken ziet het er wat ons betreft zonnig uit voor Nextedia. De sterke balans kan gebruikt worden om de
groei verder te versnellen.

We kochten vorig jaar de aandelen Nextedia aan voor een gemiddelde koers van 0,59 en verzilverden onderweg reeds een winst van meer dan 100% op dit aandeel. Sindsdien heeft het aandeel een stapje terug gedaan, waardoor we het aandeel opnieuw interessant vinden.

De winstgevende groei, goede vooruitzichten in combinatie met de recente correctie maken Nextedia tot een koopwaardige en kansrijke penny stock. Het aandeel is te koop op het Franse Euronext onder de ticker: ALNXT en ISIN: FR0004171346.

Grafiek Nextedia:

 

2. MBH Corporation (M8H)

MBH Corporation investeert met een 100% aandelenbelang in robuuste, winstgevende en schuldvrije bedrijven met omzet van tussen de 1 en 10 mln per jaar. Na overname opereren de bedrijven onafhankelijk onder de holding van MBH Corporation.

Bedrijven waar MBH Corporation in investeert staan meestal niet aan de aandelenbeurs genoteerd, waardoor we met onze portefeuille blootstelling krijgen naar het voornamelijk Brits midden-klein bedrijf. Sinds vorig jaar neemt MBH Corporation ook steeds meer bedrijven over in andere Engelstalige landen zoals de V.S., Australië en Canada.

Het bedrijf groeit als kool, omdat er sinds begin 2019 al 26 bedrijven werden overgenomen. De bedoeling is dat dit tempo wordt doorgezet. Wanneer we naar de beurskoers van het aandeel kijken, zien we echter een tegenovergestelde trend. De aandelen zijn sinds de beursgang fors
gedaald.

Door de enorme daling is het bedrijf op het moment van schrijven nog maar een kleine 15 miljoen waard op de beurs. Dit terwijl er vorig jaar sprake was van een omzet van 60 miljoen en er 1,37 miljoen winst werd gemaakt. Voor 2023 gaan we uit van een winst van 15 cent per aandeel. Het bedrijf handelt hierdoor voor slechts 1,2x de toekomstige winst. Het aandeel handelt tevens met een aanzienlijke korting ten opzichte van de boekwaarde (0,85 euro).

Cijfers

Omzet:                        60,4 mln
Winst:                          1,37 mln
Kaspositie:                 6,22 mln
Totale schuld:            36,54 mln

Beurskoers:                 
Marktkapitalisatie:     
Uitstaande aandelen:

Koersdruk door overnames

De koersdruk en de discrepantie tussen de waarde en beurskoers wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door eerdere overnames die volledig werden gedaan in aandelen. Aflopende lockup periodes zorgen voor een flink aanbod, terwijl de vraag beperkt is. We denken dat dit effect er inmiddels uit is gelopen.

We zijn dan ook van mening dat de kans groot is dat we hier een onontdekte groeibriljant hebben gevonden. Ook de CEO lijkt de toekomst rooskleurig tegemoet te zijn. Hij kocht in mei en augustus een flink portie aandelen bij.

De penny stock MBH Corporation is te koop op de beurs van Frankfurt onder de ticker M8H en
kan gevonden worden onder de ticker: GB00BF1GH114

Grafiek MBH Corporation

 

3. Atari Group (ATA)atari-logo

Ken je het bedrijf nog? Dikke kans dat je je in de jaren 90, uren hebt vermaakt met het spelletje Pong op je Atari-computer. We kunnen stellen dat Atari de grondlegger is van de hedendaagse game-industrie. Na de gloriejaren ging het bergafwaarts met het bedrijf en ging
het zelfs technisch failliet.

In 2013 bevond het bedrijf zich nog aan de rand van de afgrond. Het hikte tegen een schuld van 35 miljoen aan en was verliesgevend. De huidige CEO en grootaandeelhouder Frederic Chesnais bewerkstelligde echter een fantastische turnaround.

Inmiddels schrijft het sinds 2016 weer groene cijfers. Sindsdien zit de groei er flink in en is het bezig met een ware comeback in de game-industrie. Naast gaming zet het bedrijf steeds meer voet aan de grond in de cryptowereld. Atari heeft een eigen cryptomunt, gaf onlangs NFT’s uit en bouwt aan een eigen metaverse.

Verder maakt het bedrijf slim gebruik van de bekende merknaam. n ruil voor het gebruiken van de naam Atari, helpt het kleine gaming startups naamsbekendheid te krijgen in ruil voor een deel van de aandelen. Mocht een startup succesvol blijken, dan profiteert Atari vervolgens met het verkregen belang.

Cijfers

Omzet:                        18,9 mlnatari-winst
Winst:                          11,9 mln
Kaspositie:                  2,5 mln
Totale schuld:            1,9 mln

 

Beurskoers:                 
Marktkapitalisatie:     
Uitstaande aandelen:

Papieren verlies

Afgelopen jaar werd er een verlies geboekt door een strategiewijziging die gepaard ging met een paar flinke afschrijvingen. Dit geeft echter een vertekend beeld, omdat er slechts sprake was van een papieren verlies. Voor de volgende jaren wordt er opnieuw groei en winst
verwacht.

Het fantastische werk van de CEO in combinatie met de sterke winstgevende groei van afgelopen jaren, maakt het aandeel volgens ons een kansrijke penny stock. De blockchainactiviteiten brengen regelmatig fantasie in het aandeel, we roomden al eens een winst af van 160%. Sindsdien heeft het net als Nextedia een flinke correctie laten zien.

Het aandeel is te koop op de Franse beurs onder de ticker ATA en ticker: FR0010478248

Grafiek Atari Group

Op zoek naar alle penny stocks met een 100%+ koerspotentieel?

Pennywatch Premium is Nederlands grootste platform voor beleggers in penny stocks.  Meerdere malen per week verschijnen er een professionele analyses van penny stocks op onze website. De analyses zijn van Pennywatch en professionele partijen waarmee we een samenwerking hebben. Met onze aankopen mikken we gebruikelijkerwijs op een koerswinst van 100% of meer.

Klik hier om naar de aanbieding te gaan

 

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Gerelateerde artikelen:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!