Tips om te beleggen in penny stocks

3 handige tips om winstgevend te beleggen in penny stocks

Hoewel veel penny stocks hun naam eer aan doen en niets voor niets zo laag staan, geldt dat niet voor een klein percentage penny stocks. Sommige aandelen kunnen daadwerkelijk uitgroeien tot robuuste en zwaar winstgevende bedrijven! In dit artikel maak je kennis met 3 handige tips waardoor de kans dat jouw penny stock zal uitgroeien tot een winstgevende belegging fors zal toenemen.

1. Koop aandelen van gezonde bedrijven

Voordat je een penny stock koopt is het verstandig een fundamentele analyse uit te voeren. Is het bedrijf winstgevend? Is er sprake van groei? Hoe zit het met de schuldpositie? Dit zijn zomaar 3 belangrijke aspecten waar je als belegger rekening mee dient te houden.

Mocht een bedrijf nog geen winst maken dan is het afhankelijk van externe financiers om het bedrijf operationeel te houden. De voorwaarden voor leningen zijn in dit geval vaak niet gunstig. Het bedrijf kan er tevens voor kiezen nieuwe aandelen uit te geven om haar broek op te houden. In de meeste gevallen leidt dit tot een flinke verwatering voor zittende aandeelhouders met een een lagere beurskoers tot gevolg.

Zit er geen groei in een bedrijf, dan kan dit een teken zijn van een slechte markt of erger nog slecht management. Je doet er dan verstandig aan om goed na te denken over de toekomst van de markt waarin het opereert. Bestaat deze markt over 5 of 10 jaar nog steeds in de huidige vorm? Mocht dit wel het geval zijn, dan is het misschien een idee om het LinkedIn-profiel van de CEO te bezoeken.

Wanneer een bedrijf hoge schulden heeft, dan is de kans groot dat het bedrijf ook hoge rentelasten heeft. Bovendien dienen schulden te worden afgelost. Hoge rentelasten knagen aan de marges en bovendien vloeien aflossingen uit het bedrijf weg. Allemaal geld wat niet geïnvesteerd kan worden in het bedrijf of aan jou als aandeelhouder uitgekeerd kan worden.

2. Handel uitsluitend op de reguliere beurzen

Mocht je weinig ervaring hebben met beleggen in penny stocks, dan doe je er verstandig aan te handelen op de reguliere beurzen, zoals Euronext, de American Stock Exchange of de NASDAQ. De bedrijven op deze beurzen dienen namelijk aan bepaalde voorwaarden te voldoen qua informatievoorziening, maar tevens op andere aspecten zoals het aantal verhandelbare aandelen en het aantal uitstaande aandelen. Deze voorwaarden kunnen per beurs verschillen.

Als beginnend belegger is het dus verstandig om weg te blijven van penny stocks op de over-the-counter markt of Pink Sheets. Voor deze bedrijven geldt namelijk een beperkte informatievoorziening aan aandeelhouders. Veel bedrijven maken hier vaak dankbaar gebruik van. Je hebt hierdoor als belegger minder handvatten om je aan vast te houden, waardoor je minder goed een inschatting kan maken van de kwaliteit van jouw penny stock.

Naast een gebrek aan transparantie, zijn de handelsvolumes op deze markten vaak laag. Dit betekent dat je aandelen vaak minder goed verhandelbaar zijn. Het gebrek aan liquiditeit brengt vaak ook een hogere volatiliteit met zich mee.

3. Volg niet zomaar tips op

Op het internet wemelt het tegenwoordig van zelfbenoemde beursgoeroes en de tips vliegen je om de oren. Helemaal in periodes van stijgende beurzen is dit een veelvoorkomend fenomeen. In het geval van dalende beurzen ziet de wereld er al heel anders uit. Het is overigens helemaal niet erg om naar deze tips aan te horen en je mening te toetsen. Belangrijk is echter wel, dat je altijd je eigen onderzoek doet.

Op deze manier ontdek je wat voor vlees je in de kuip hebt en ben je beter in staat een goed beeld te vormen van een specifiek penny stock aandeel. Je zult jezelf verbazen hoe vaak je tot andere inzichten zult komen, helemaal naar mate je het vaker doet. Ook op Pennywatch bespreken we regelmatig kansrijke penny stocks. We vertellen waarom we een aandeel kopen en reiken je belangrijke cijfers en inzichten aan. Deze kun je vervolgens raadplegen om je eigen analyse te maken. Ook voor onze dienst geldt dus: doe altijd je eigen onderzoek. Veel succes!

Benieuwd welke aandelen wij in de portefeuille hebben? Klik hier om jezelf toegang te verschaffen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.