beleggersvalkuilen

Veelgemaakte beleggersfouten: Buy the rumor, sell the fact

Deze uitspraak of een variant hierop “buy the rumor, sell the news”, is een zeer bekende uitspraak in de beurswereld. Door dit bekende, maar vaak niet begrepen beursfenomeen krabben beleggers zich regelmatig achter de oren. In vele gevallen snappen beleggers niet hoe het mogelijk is dat een aandeel daalt na een goed persbericht. Na het lezen van dit artikel, zul jij dit wel begrijpen. Hieronder leggen we het je uit.

Voorbeeld:

Het populaire aandeel Pharming Group, een zeer populair bedrijf onder particuliere beleggers, lijkt goedkeuring te krijgen voor het vermarkten van een nieuw medicijn. De officiële goedkeuring is er nog niet, maar vele signalen wijzen erop dat de goedkeuring er waarschijnlijk gaat komen. Beleggers blijken het bij het goede eind te hebben. De goedkeuring wordt een maand later kenbaar gemaakt. Kassa!?

buy-the-rumor-sell-the-fact

Rumor

Voor de officiële goedkeuring is er sprake van een “Rumor”. Deze rumor leidt ertoe dat beleggers de aandelen graag willen hebben en de koers stijgt flink. Niet zo gek, er zit immers een goedkeuring aan te komen. Mocht de langverwachte goedkeuring eenmaal bekend worden gemaakt, zal dit vervolgens leiden tot nog hogere koersen niet waar? Dit is deels waar, zodra de goedkeuring er is, zal de koers in sommige gevallen inderdaad groen kleuren. Maar
blijft dit ook het geval?

Fact

Op het moment van goedkeuring veranderd de “rumor” in een “fact”. De goedkeuring is officieel een feit. Toch is de kans aanwezig dat de koerswinst beperkt blijft of zelfs daalt. Hoe is dit mogelijk? De markt ging er al vanuit dat de goedkeuring er zal komen en heeft hier op voorgesorteerd. Hierdoor is het aandeel naar aanloop van de officiële bekendmaking flink opgelopen. De markt heeft het nieuws al ingeprijsd.

Door dit fenomeen is de ruimte naar boven op korte termijn beperkt. Sterker nog, de periode na de bekendmaking leidt zelfs vaak tot winstnemingen bij beleggers die naar aanloop van de goedkeuring hebben ingekocht. Zij verzilveren hun winsten volgens plan wat leidt tot koersdalingen. De beleggers die na de bekendmaking hebben gekocht, zullen vaak niet snappen hoe de koers kan dalen na zo’n goed nieuwsbericht…

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.