Beurscrash

Help, de beurs stort in! Wat nu?

De beurs staat vandaag opnieuw fors in het rood. De rendementen van afgelopen jaar verdampen in een weerzinwekkend tempo.Het zijn geen leuke tijden. We zien dagelijks verschrikkelijke beelden uit Oekraïne, we merken inmiddels dagelijks de gevolgen van inflatie in de portemonnee en de beurs komt hard naar beneden.

Het verleden leert ons dat het in dergelijke situaties verstandig is vooral rustig te blijven. Zet het nieuws met angstaanjagende koppen eens uit en denk rustig na over de gevolgen van de huidige situatie op de bedrijven in de portefeuille. Indien je het even niet weet, zit dan vooral stil. Paniek is een slechte raadgever en het leidt er uiteindelijk toe dat je achter de muziek aanloopt.

Beurscorrectie

Net als iedere portefeuille, krijgt ook die van ons de klappen van de zweep. Hoewel we ons wel degelijk zorgen maken over de kritische situatie in de wereld, geldt dit niet voor onze portefeuille. Zodra de beurs weer wat kalmeert, ziet het er gek genoeg best goed uit voor de penny stocks in onze portefeuille. We weten wat voor vlees we in de kuip hebben en zien de huidige correctie juist als grote kans.

Wanneer we wat verder vooruitkijken is er de komende jaren namelijk nog steeds geen alternatief voor aandelen. Inflatie zorgt er momenteel voor dat de waarde van spaargeld in rap tempo verdampt. Er dient al gauw 7-8% rendement gemaakt te worden voor vermogensbehoud. Een bizarre situatie wat er toe leidt dat zelfs het kopen van veilige dividendaandelen als Unilever of Ahold niet meer kunnen voorkomen dat je een negatief rendement op maakt.

Klik hier om lid te worden van Pennywatch Premium 

 

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!