canadese-aandelen-kopen-via-degiro

Hoe kun je Canadese penny stocks kopen via DEGIRO?

De populaire broker DEGIRO geeft beleggers te mogelijkheid om Canadese penny stocks te kopen. Toch gaat het aankopen van Canadese penny stock aandelen net even wat anders in zijn werk. Dit komt doordat voor Canadese aandelen niet alle aandeleninformatie beschikbaar is. In dit artikel leggen we je uit hoe je Canadese penny stocks kunt kopen door de broker DEGIRO te gebruiken.

1. Zoek het aandeel op via je broker

Ga naar je DEGIRO account en zoek via de zoekbalk links bovenin het aandeel naar keuze. In ons geval willen we het Canadese penny stock aandeel Gran Colombia Gold kopen. We zoeken in dit geval op naam, maar een andere mogelijkheid is om op ticker of op ISIN te zoeken.

Wat we zien is de normale aandelenpagina. Hoewel de Canadese beurs op het moment van schrijven open is (16:54) is er geen koersinformatie beschikbaar. Dit komt doordat DEGIRO geen koersinformatie voor de Canadese beurzen aanbiedt. We zullen echter zien dat het ondanks de ontbrekende koersinformatie wel mogelijk is om aandelen aan- en te verkopen op de Canadese beurs.

 

2. Zoek de juiste aandelenkoers op via Yahoo! Finance

Om achter de real-time beurskoers van het aandeel te komen, kun je gebruik maken van een partij zoals Yahoo! Finance. Deze website geeft real-time koersinformatie weer. We zien dat de koers op het moment van schrijven noteert op 4,61 CAD.

 

3. Leg een kooporder in

Ga terug naar de aandelenpagina van Gran Colombia Gold in je DEGIRO broker en klik op de groene knop: Koop. Vervolgens opent zich een scherm waarin je de order kunt plaatsen. Hoewel er geen koersinformatie beschikbaar is, weten we de meest recente prijs van het aandeel. In ons voorbeeld willen we 500 aandelen kopen tegen een koers van 4,61 CAD. We plaatsen een limit order op 4,61.

 

4. Order uitgevoerd

Omdat we een limit order hebben ingelegd, is de maximale prijs die we betalen in dit geval 4,61. Let goed op dat 4,61 de laatste prijs is waartegen verkocht is. Dit betekent dat het dus zou kunnen dat je order niet direct wordt uitgevoerd. Via DEGIRO zijn we helaas niet in staat om het orderboek in te zien, het is daarom gissen op welke prijs zich de volgende verkoper bevindt. Waarschijnlijk is dit in dit voorbeeld op 4,62.

In ons geval wordt de order dus pas uitgevoerd zodra er een verkoper beschikbaar is op 4,61. Mocht je bereid zijn om een hogere prijs voor het aandeel te betalen, bijvoorbeeld 4,63, dan zal je order altijd worden uitgevoerd tegen de best beschikbare prijs. Doordat brokers aan strenge regelgeving moeten voldoen, zijn brokers dit namelijk verplicht. Dit houdt in dat wanneer er een verkoper beschikbaar is op 4,62 de order zal worden uitgevoerd tegen deze prijs, in plaats van de 4,63.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.