de regel van 72

Strategie: Je investering verdubbelen in 3 stappen

Beleggen doe je om je vermogen te laten groeien. Je kunt hiervoor meerdere strategieën toepassen. De volgende strategie bewijst dat je geen home runs nodig hebt om je vermogen snel te laten groeien. Door 3 maal winst te nemen in een range van 20%-25% zul je in staat zijn je investering te verdubbelen.

Het geheim van de volgende strategie is om in de lift omhoog te zitten, maar op de volgende verdieping uit te stappen zodat je een rit naar beneden voorkomt.

Waarom 20%-25%?

Groeiaandelen hebben de neiging rond de 20%-25% te stijgen nadat deze zijn uitgebroken vanaf een vorig niveau, te corrigeren en in sommige gevallen vanaf dat niveau verder te stijgen.

In de meeste gevallen ben je dus beter af om je winsten veilig te stellen, zodat je voorkomt dat je je winsten ziet verdwijnen als de markt corrigeert. Bovendien kun je in plaats van toekijken, je winsten in een ander aandeel stoppen dat de hele rit nog voor de boeg heeft.

Door deze gedisciplineerde benadering te kiezen, zul je in staat zijn mooie winsten veilig te stellen die op termijn zullen leiden tot grote winsten in je portefeuille.

Je investering verdubbelen met de regel van 72

De volgende berekening toont hoe effectief 20%-25% winstnemingsregel kan zijn.

Dit is hoe het werkt: Neem het percentage winst die hebt in een aandeel. Deel 72 door dit getal. Het antwoord (in dit geval 3) vertelt je hoe vaak je dit moet herhalen om je geld te verdubbelen. Wanneer je 3 keer 24% rendement boekt en je herinvesteerd het bedrag, dan heb je bijna je geld verdubbeld.

Regel-van-72

Deze strategie wordt gesterkt met het gegeven dat het vaak veel gemakkelijker is om drie 20%-25% winsten te behalen uit 3 verschillende aandelen, dan 100% uit één aandeel. Deze kleine winsten leiden uiteindelijk ook naar grote winsten!

Wat vind jij van deze strategie? Laat het hieronder vooral weten in een reactie! 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.