aandeel-besi

Aandeel Besi klaar voor een bounce? (Update)

Wie in 2017 het aandeel Besi in bezit had, kon rustig achterover leunen terwijl de koers hogere top na hogere top neerzette. Beleggers die het aandeel in 2018 nog steeds in bezit hadden, waren getuige van een gigantische koersdaling.

Koersval

Vanaf de top gemeten leverde het aandeel Besi 67% van de koerswaarde in. Sectorgenoten volgden over het algemeen dezelfde neerwaartse route. Inmiddels lijkt Besi de storm achter zich te hebben gelaten en de koers schommelt wat heen en weer tussen de 17 en de 20 euro.

Technische analyse (update)

Besi bleef in de maand december goed liggen, terwijl overal ter wereld de indices flink aan waarde inleverden. Dit zou heel goed een teken aan de wand kunnen zijn dat de gifbeker leeg is voor het semi-conductor bedrijf.

Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken, zien we dat de MACD al in september een koopsignaal gaf in de vorm van een positieve kruising op de MACD indicator. De koers noteerde toen €16,30. Dit niveau is vervolgens verscheidene keren getest, maar de koers is hier niet meer onder gesloten. Daarnaast is er positieve divergentie zichtbaar en er zijn tot dusver geen tekenen van afzwakking.

aandeel-besi-week

Bovenkant trendkanaal

Wanneer we de daggrafiek erbij pakken zien we dat er sprake is van duidelijke uitbodeming na de hevige correcties van afgelopen jaar. Het koersverloop kenmerkt zich sinds december door een reeks hogere bodems opgevolgd door hogere toppen. Hierdoor is er sprake van een korte termijn opwaartse trend. Weerstand volgt op 20,248 euro. Hierdoor is er sprake van een ascending triangle patroon. Een patroon dat in de meeste gevallen opwaarts uitbreekt.

aandeel-besi

 

Het is dan ook waarschijnlijk dat het aandeel Besi de komende periode verder zal stijgen tot het het volgende weerstandsniveau 21,846 euro. De gap uit juli zal dan gedicht zijn. Daarnaast is er op de RSI indicator sprake van positieve divergentie. Daarnaast noteert het een stand van boven de 60. Een positief signaal dat meer kopers zou kunnen aantrekken.

[enormail_form form_id=2]

Conclusie 

Een opwaartse uitbraak van het aandeel Besi is komende weken waarschijnlijk. 21,864 geldt hierbij als eerste koersdoel. Voor lange termijnbeleggers lijkt 28.264 tot dusver een realistisch koersdoel, mocht het 21,864 niveau opwaarts gebroken worden.

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!