aandeel-besi

Aandeel Besi breekt uit

Vorige week schreven we dat een uitbraak van het aandeel Besi op korte termijn verwacht zou kunnen worden. Een slot boven €20,248 was hiervoor benodigd. Dit artikel is hier terug te vinden.

Afgelopen donderdag wist de koers boven dit niveau te sluiten. Het gevolg hiervan was dat het aandeel vrijdag massaal gekocht werd door beleggers. Het steeg vervolgens nog eens 5,4%. Hoe nu verder?

Technische analyse

De koers van het aandeel Besi nadert een sterk weerstandniveau op €21,845. In dit geval zal de gap uit juli 2018 gedicht zijn. Dit weerstandniveau wordt kracht bijgezet door het dalende 200daagse voortschrijdend gemiddelde (groene lijn).

Een slot boven deze weerstand geeft ruimte naar een koers van €28,265. Het enige sterke weerstandsniveau op deze weg ligt op €22,80.

De relative strength index indicator geeft op dit moment aan dat er sprake is van overbought condities. De MACD indicator geeft echter ruimte voor verdere stijging op korte termijn.

aandeel-besi-dag

Voor de middellange termijn ziet het technisch rooskleurig uit voor het aandeel Besi. De koers is opwaarts uitgebroken uit de zijwaartse trend, hierdoor kan een nieuwe opwaartse trend ingezet worden. De RSI geeft aan dat de kopers de overhand hebben, echter is tijdige afkoeling waarschijnlijk.

De MACD indicator geeft hogere bodems gevolgd door hogere toppen weer. Verder handelt deze inmiddels weer boven de 0 lijn. Dit bevestigd een uptrend voor het aandeel Besi.

Conclusie

Besi is uitgebroken uit het zijwaartse trendkanaal. Alle signalen wijzen erop dat een nieuwe uptrend kan worden ingezet. Op korte termijn is echter een kortstondige terugval het meest waarschijnlijke scenario. Het uitbraakniveau van €20,248 zal hierbij als steun kunnen dienen. Vanaf dit niveau kan de opwaartse trend hervat worden.

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!