Activion

Activision Blizard, te hard afgestraft?

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Activision Blizzard hoort zeker in het rijtje afgestrafte aandelen thuis. Het bedrijf ontwikkeld verschillende bekende titels in de gamewereld. Titels als Call of Duty, Overwatch, Destiny en Candy Crush. Vandaag staat het aandeel op ongeveer %-6,5. Dit mede door een slechte presentatie betreft de mobiele versie van Diablo. Tijdens een persconferentie werd hier dan ook niet al te enthousiast op gereageerd door fans. Zie hier een fan die de mening even deelt met ATVI: https://www.dumpert.nl/mediabase/7556693/72f8c809/blizzard_doet_mobiel_kudtspel_uitbrengen.html

Slippertje
Dit slippertje gaat wellicht nog vaker voorkomen bij andere titels. De game wereld is op dit moment nog onvoldoende aanwezig in de smartphone branche. Echter, het is een groeiende markt. Kijk naar trendsetter Fortnite en PUBG, die beide mobiele versies hebben van hun games. Ook Runescape heeft een succesvolle launch gezien waardoor cross-play mogelijk is (het spelen met hetzelfde account op zowel pc als smartphone). Nu is dit niet voor alle titels relevant, maar het laat de mogelijkheden zien die smartphonegames met zich meebrengen. ATVI ziet dit ook en is onlangs een samenwerking aangegaan met Tencent. Tencent moet de game Call of Duty succesvol lanceren op de Chinese markt, waar games al buitengewoon veel meer op smartphones worden gespeeld. Zie info onderaan het artikel. En vergis je niet, het aandeel omzet van mobiele games was in Q2 zo’n 32%. Daarbij nog een leuke kanttekening, Tencent heeft 40% belang in Epic Games; de maker van Fortnite.

Brede portfolio 
Kijkend naar de gewone games, heeft Activision een uitbreiding aangekondigd van de titel Candy Crush. Daarnaast is onlangs Black Ops 4 uitgebracht. Het spel lijkt goed te zijn ontvangen door fans. Het spel heeft echter wel te maken met hevige concurrentie van titels als Fortnite en het succesvolle Red Dead Redemption 2. Het bedrijf heeft te veel games onder haar hoede om die allemaal te gaan bespreken. Concluderend heeft het een mooi gediversifieerd portfolio aan games, met grote en trouwe fan bases. Die trouwe fan base wordt tegenwoordig ook nog eens extra gemobiliseerd door de geweldig groeiende markt van e-sports. Het organiseren van tournamenten waarin bekende gamers het tegen elkaar opnemen is gigantisch populair. ATVI presenteert op 8 november haar cijfers. Met positieve resultaten is wat mij betreft de weg omhoog weer gevonden en zie ik het richting de $75 gaan.

Dit artikel is afkomstig uit onze community en geschreven door lid: Koen K

Meepraten over dit aandeel kan door je gratis aan te melden op onze community. Aanmelden kan via onderstaande button:

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”mjh0l9q8″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”zrc6hebnen” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_button shortcode_id=”x7qj321m6b” button_target=”blank” button_text_align=”center” button_font_weight=”default” button_font_style=”default” button_text_transform=”default” button_border_style=”default” animation_delay=”0″]Naar de community[/cmsmasters_button][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!