aandeel general electric

Technische analyse: koopkans General Electric

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Terwijl de meeste beleggers hun wonden likken en dit weekend van de schrik bekomen, doen zich hierdoor ook nieuwe kansen voor op de beurs. Juist in een aandeel dat al bijna 2,5 jaar aaneensluitend net zo rood kleurt als de beurzen afgelopen week.

De koers van het conglomeraat General Electric heeft de afgelopen jaren extreme klappen gehad. Sinds de top van $33,04 uit juli 2016, is de koers met bijna 80% gedaald! Het aandeel sloot vrijdagavond op het interessante niveau van $7,01.

Bodem uit 2009

Waarom is dit niveau interessant? Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken, zien we dat we helemaal terug moeten naar 2009 om ditzelfde niveau in beeld te krijgen. Technisch werd er toen een bodem gevormd rond dit niveau, namelijk $6,85. Terwijl er op dat moment blinde paniek heerste wereldwijd, bleek dit achteraf gezien een uitstekend koopmoment. De kans is aanwezig dat de koers wat steun gaat vinden rond dit niveau aankomende week.

technische analyse general electric

Meer positieve signalen

Dit wordt onderstreept wanneer we de dag-grafiek erbij pakken. De RSI laat hogere bodems zien terwijl de koers lagere bodems neerzet. Dit wordt positieve divergentie genoemd en duidt in veel gevallen op een opwaartse koersbeweging.

Dit signaal wordt kracht bij gezet door de macd. Deze gaf 20 november een koopsignaal in de vorm van een positieve cross. Daarnaast is ook op deze indicator positieve divergentie zichtbaar.

Technische analyse General Electric

Koopkansen

In mijn ogen is dit aandeel te hard afgestraft. De sterke steunzone uit 2009 in combinatie de positieve signalen op de daggrafiek zijn voor mij een reden om morgen de aandelen aan te schaffen voor de bounce.

Het betreft een trade met hoog risico, maar het biedt een mooi risico rendement. Mijn target is $11,12 (groene lijn) en afhankelijk van het koersverloop zal ik wellicht deels winst nemen rond de $9,27.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!