aandeel-tomtom

Trendommekeer voor TomTom in de maak?

Het aandeel TomTom bevindt zich al enkele jaren in een dalende trend. De dalende toppenlijn die is ingezet in 2015 werd meerdere keren tevergeefs getest.  Op dit moment handelt het aandeel aan de bovenkant van het trendkanaal. De koers ketste begin 2019 opnieuw af tegen deze dalende weerstandslijn.

aandeel-tomtom-week

Dienen beleggers in dit TomTom dan opnieuw omlaag te kijken en zal de negatieve trend worden vervolgd? Hier krijgen we meer duidelijkheid over wanneer we de daggrafiek erbij te pakken. Hier zien we onder andere de dalende toppenlijn terug die we zojuist hebben vastgesteld op de weekgrafiek.

Ascending triangle

Verder zien we een oplopende bodemlijn ingezet in maart 2018 in combinatie met een horizontale weerstandslijn. Deze werd tot nu toe drie keer tevergeefs getest. Vervolgens zakte de koers weer terug naar lagere niveaus.

aandeel-tomtom-dag

Op bovenstaande grafiek zien we dat er sprake is van een oplopende bodemlijn en een sterke horizontale weerstand. De combinatie van deze oplopende steunlijn en horizontale weerstandlijn maakt dat het aandeel TomTom zich op dit moment in ascending triangle begeeft. Dit is een patroon dat in de meeste gevallen opwaarts wordt gebroken.

Een waarschijnlijk scenario is dan ook, dat het aandeel de komende weken een opwaartse uitbraak zal laten zien. Een slot met een dagkaars boven het niveau van 8,38 euro is hiervoor benodigd. Dit slot zal tegelijkertijd een uitbraak op de weekgrafiek betekenen. De neerwaartse lange termijntrend zal dan worden gebroken, waardoor hogere koersen in het verschiet kunnen liggen.

Conclusie

Het aandeel Tomtom handelt op dit moment aan de bovenkant van een neerwaarts trendkanaal. Een opwaartse uitbraak lijkt echter waarschijnlijk, waardoor het aandeel zich opnieuw naar hogere regionen zou kunnen bewegen. Een slot boven 8,38 euro is hiervoor benodigd. We zullen hier komende weken meer duidelijkheid over krijgen.

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!