aandeel-weightwatchers

Weightwatchers te hard afgestraft?

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Als we kijken naar de maandgrafiek van het aandeel Weight Watchers, is er een gigantische daling te zien. Vanaf de top (105.73$) is de koers zo’n 75% gedaald naar de low ($30.72) van 28 januari. Voor de één zal dit een waarneming zijn om dit aandeel links te laten liggen en voor de ander is dit een mooi koopmoment.

 aandeel-weightwatchers-1

 

Oorzaken van de daling

 Dalende trend in afvallen
Het puur afvallen is voor minder populair geworden onder de mensen. Dit is waar WW op gericht is. De huidige trend is dat mensen eerder kiezen voor een gezonde levensstijl.

Oprah Winfrey minder betrokken
Oprah Winfrey heeft in het begin een gigantische bijdrage geleverd aan het bedrijf. Zelf staat zij bekend om het mooie rendement wat zij heeft behaald met het investeren in WW. Helaas voor WW lijkt Winfrey tevreden te zijn met wat zij met WW heeft bereikt. Dit is onder anderen te zien aan haar eigen merk ‘’O, That’s Good’’, dat zij meer is gaan promoten. Daarnaast loopt haar contract met WW af in 2020.

Negatieve adviezen
Meerdere analisten hebben flink lagere koersdoelen afgegeven voor het aandeel Weight watchers. Zo zette UBS het aandeel op $35, van 63$ en JP Morgan naar 37$, van 70$.

[enormail_form form_id=2]

 

Kansen

Alhoewel er uitdagingen zijn voor WW, bevindt het bedrijf zich ook in een markt vol kansen. De dalende trend in afvallen is weliswaar negatief, maar de gezonde levensstijl geeft toegang tot een veel grotere markt. Dit is dan ook waar WW op inspeelt.

De focus op het afvallen is namelijk verdwenen. Dit is terug te zien in de samenwerkingen die WW recentelijk is aangegaan met bijvoorbeeld Blue Apron en Headspace. Blue Apron is een bedrijf dat vergelijkbaar is met Hello Fresh. Klanten nemen een abonnement waarbij er elke periode een box vol met ingrediënten wordt geleverd.

Headspace daarentegen is een bedrijf dat zich volledig richt op mindfulness. Ook is het bedrijf een partnership aangegaan met Kohl’s. Dit betekent voor WW dat het bijvoorbeeld Workshops gaat geven in Kohl’s vestigingen en WW Healthy Kitchen Products (denk aan keukenapparatuur en voedselopslag) gaat verkopen.

 Vergelijking concurrent

 WW’s grootste concurrent is NutriSystem. Daarom hieronder een paar interessante vergelijkingen met dit aandeel:

Gemiddelde EPS afgelopen 11 rapportages

Gemiddelde EPS WW                    = 0,45
Gemiddelde EPS Nutrisystem     = 0,456

P/E
WW                                                   = 13.26
Nutrisystem                                     = 23.9

Dividend
WW                                                   = 0
Nutrisystem                                     = +/- 2%

Met deze gegevens is het extra interessant om het koersverloop te vergelijken. Hieronder WW in het rood en NutriSystem in het blauw:

aandeel-weightwatchers-2

Technische plaatje

Zoals in de maandgrafiek (eerste plaatje) te zien is, komt WW in de buurt van een belangrijk steunpunt. Dit steunpunt bevindt zich op 28.2$. Ook het toepassen van Fibonacci retracement laat een belangrijk punt zien op de 28$. Ook is het aandeel oversold, te zien op de RSI.

Op de uur grafiek beweegt het aandeel al een tijdje zijwaarts. Er is weinig overtuigends te zien en het lijkt wachten op een koers onder de 31$.

aandeel-weightwatchers-3

Concluderend

Alhoewel het bedrijf een nieuwe koers moet zien te vinden, ziet het er naar mijn mening goed uit voor de lange termijn. Eerder schreef ik een artikel over GE, waarin de conclusie was dat het op lange termijn een kansrijk aandeel is. Dit geldt wat mij betreft ook voor het aandeel WW. Inmiddels is het zwaar afgestraft voor een aantal feiten die ook zeker een bedreiging voor het aandeel vormen. Echter kijkend naar de concurrent, die met dezelfde bedreigingen kampt, lijkt WW ondergewaardeerd en is er in het technische plaatje steun op komst.

Belangrijk sterk fundament, waarom ik  er vertrouwen in heb, is de grafiek hieronder. Dit geeft de groei in omzet en subscriber toename weer. Mooie statistiek, ondanks de afvlakking naar mijn mening.

 aandeel-weightwatchers-4

Zelf ga ik dan ook een positie nemen in plukjes tussen de 29$ en 27$.

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Andere artikelen in deze categorie:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!