corona-aandelen

100% winst dankzij dit corona-aandeel!

In dit artikel bespreken we een corona-aandeel waarop we afgelopen vrijdag 100% winst namen. Dit bericht verscheen afgelopen maandag in de mailbox van nieuwsbriefleden. 

Een slechter moment hadden we niet kunnen uitkiezen. In de laatste dagen van januari startten we met het samenstellen van onze biotech portefeuille. Ongeveer een maand later, maken we de slechtste week sinds 2008 mee op de financiële markten. Op zijn zachtst gezegd, geen fantastische timing.

Gezien biotechnologie aandelen over het algemeen volatieler zijn dan andere beleggingscategorieën, is het logisch om te denken dat deze portefeuille met dubbele cijfers in de min noteert. Het tegenovergestelde is waar. Onze portefeuille kleurde juist felgroen, in deze rampzalige week. Ook het overall resultaat is positief.

Reden, het virus dat juist alles liet dalen, deed onze portefeuille stijgen. Het coronavirus. Afgelopen maandag stuurden wij onze premium leden een alert. Hierin werd gemeld dat er 287 aandelen Altimmune Inc. werden toegevoegd aan de portefeuille. Een ongezien corona-aandeel.

Wij kochten deze aandelen voor 1,74 voor een totaal bedrag van 499,-.

corona-aandeel

Ontwikkeling corona vaccin  

Afgelopen vrijdag, kwam er een persbericht naar buiten dat Altimmune bezig is met de ontwikkeling van een Vaccin. Het bedrijf kan door naar een volgende fase waarin het vaccin op dieren getest kan worden en de productie kan starten.

We hadden stiekem al een beetje verwacht dat er zo’n bericht zat aan te komen. We ontdekten vorige week maandag namelijk al, dat Altimmune met een vaccin voor het coronavirus bezig was. Terwijl concurrenten met persberichten strooiden, hield dit bedrijf zich wijselijk stil.

Gevolg: Het aandeel knalde na het persbericht van 1.74 intraday met 156% omhoog naar een koers van 4,47! Voor ons een no-brainer om wat winst van tafel te halen. Met de handen aan de knoppen verkochten we vervolgens 125 aandelen tegen een koers van 4,-.

Kortom, een 100% winst van 500,- en het rendement op de verkochte stukken ligt zelfs op 130%! Ook van deze winstneming stelden we de premium leden op de hoogte via een alert.

Corona aandeel

Rationaliteit

Gelukkig blijven we ook bij zulke koersuitslagen rationeel. Hoewel het goed nieuws is, lijkt de koersreactie overdreven, om de volgende redenen:

1. Er is slechts sprake van een zeer vroege fase van ontwikkeling
2. Het ontwikkelen van een vaccin voor het virus kost gemiddeld 250 miljoen.
3. Enkel 10% van deze vaccins slaagt.
4. Dit betekent dat 9 van de 10 bedrijven, cash verbranden en nooit tot een product komen.
5. Dit in combinatie met de hype op Corona-gerelateerde aandelen maakt een terugval van de koers waarschijnlijk.

Wel heeft Altimmune goede kaarten om tot een succesvolle ontwikkeling te komen. Het bedrijf is namelijk ook bezig met een griepvaccin, dat tot immuniteit voor het virus moet leiden. Hier heeft het bedrijf al stappen mee gemaakt en het Corona vaccin is gebaseerd op het zelfde technologieplatform.

Aantal besmettingen daalt

Terwijl het coronavirus steeds sneller om zich heen lijkt te grijpen is het tegenovergestelde waar. Volgens cijfers van Worldometers.info, was het aantal besmettingen op 19 februari 58.747. Sinds deze datum daalt het aantal besmettingen. Op 3 maart zijn er sprake van 38.875 active cases. Kortom, patiënten lijken op dit moment sneller te genezen dan dat het virus zich verspreidt.

corona-aandeel

Gratis aandelen

De getallen: We verkochten 125 van de 287 aandelen. Deze 287 aandelen kochten we voor 499. Vervolgens namen we een winst van 500.

Eigenlijk kunnen we stellen, dat we op dit moment beschikken over 162 gratis aandelen Altimmune Inc.. Doordat we ons initiële investeringsbedrag alweer uitgecashed hebben, wachten we volledig risicoloos de ontwikkeling voor het vaccin van het vervelende coronavirus af. Bovendien ligt het aandeel er fundamenteel sterk bij.

Kortom, we blijven het volgen..

Nieuwe aandelen toegevoegd 

Nog even dit.. afgelopen vrijdag voegden we 2 gloednieuwe biotechaandelen toe aan de portefeuille.

Informeren van beleggers is ons doel, niet het verkopen van peperdure abonnementen die vervolgens op niets uitdraaien. Op dit moment is de biotechactie met 50% korting nog steeds van kracht. Je krijg hierbij naast de algemene portefeuille, tevens toegang tot de biotechportefeuille.  Je bepaalt uiteraard zelf of je verlengd na de afgesproken periode.

Aanmelden kan door hier te klikken.

Hoe denk jij dat het coronavirus zich gaat ontwikkelen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.