3 interessante aandelen in waterstof om te volgen

Beleggen in waterstof zou met oog op de wereldwijde energietransitie wel eens zeer interessant kunnen zijn komen jaren. Tijdens de de beurscrash die werd geinitieerd door het coronavirus, zijn de waarderingen fors teruggelopen. Wij selecteerden drie aandelen, waarvan twee penny stocks om te blijven volgen in deze innovatieve en razendsnel opkomende markt.

1. Ballard Power Systems Inc. (BLDP)

Dit bedrijf is marktleider op het gebied van brandstofcellen. Door middel van deze brandstofcellen kan waterstof omgezet worden in elektriciteit.  Het aandeel heeft op dit moment een marktkapitalisatie van 1,9 miljard dollar en heeft beursnoteringen op de Toronto Stock Exchange en de Nasdaq. Het bedrijf wist vanaf 2014 de omzet op te krikken van 68 miljoen tot meer dan 106 miljoen dollar. Het aandeel noteert op het moment van schrijven $7.88. Het koersverloop zie je in onderstaande grafiek.

aandelen-in-waterstof

2. Plug Power Inc. (PLUG)

Plugpower is een tweede grote speler op het gebied van brandstofcellen. Het bedrijf levert onder andere brandstofcellen en heeft een samenwerking met Wall Mart. Ze leveren brandstofcellen voor vorkheftrucks waardoor deze op waterstof kunnen rijden. De marktkapitalisatie van het aandeel betreft iets meer dan 1 miljard dollar. Het bedrijf wist de omzet sinds 2014 (63 miljoen dollar) bijna te verviervoudigen naar 230 miljoen dollar. Het aandeel is op dit moment te koop voor $3,28 op de Nasdaq. De grafiek vind je hieronder.

beleggen in waterstof

3. Fuel Cell Energy Inc. (FCEL)

Dit derde bedrijf heeft tevens een notering op de Nasdaq. Zoals de naam al doet vermoeden levert ook dit bedrijf brandstofcellen. Hiermee kan waterstof in energie worden omgezet. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 314 miljoen. Ook dit bedrijf levert brandstofcellen waardoor waterstof tot energie kan worden omgezet. Fuel Cell Energy is een zorgenkindje. Het bevindt zich al enkele jaren in een dalende trend. De ommzet daalde sinds 2014 van 180 miljoen naar 60 miljoen dollar.

Dit aandeel is een echte penny stock met de huidige koers van $1,49. Het koersverloop is te zien in de grafiek hieronder.

 

waterstof aandelen

Portefeuille

Benieuwd welke aandelen wij in onze portefeuille hebben? Onze portefeuille is samengesteld uit penny stocks en overdreven afgestrafte aandelen. De aandelen, cashpositie en transacties zijn 24/7 inzichtelijk. Verder ontvang je alerts van aan- en verkopen. Klik hier om jezelf toegang te verschaffen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.