beleggen-in-techaandelen

3 Canadese techaandelen die de wereld kunnen veranderen

Beleggen in technologie aandelen heeft beleggers het afgelopen decennium geen windeieren gelegd. De bekende FANG (Facebook, Amazon, Netflix en Google) hebben de wereld letterlijk veranderd met hun producten en diensten. Wat buiten kijf staat is dat nieuwe technologiebedrijven als deze geboren zullen worden. In dit artikel bespreken we 3 innovatieve techbedrijven die als penny stock noteren. Wie weet zit de nieuwe Apple hier wel tussen…

American Aires (WIFI)

American Aires Tech is een Canadees bedrijf dat zich bezighoudt met nanotechnologie. Het bedrijf richt zich op het beschermen van (mogelijk) schadelijke elektromagnetische straling van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of het nieuwe 5g netwerk.

Het bedrijf heeft een bescheiden marktkapitalisatie van 26,3 miljoen. De omzet van het bedrijf groeit geleidelijk. In 2018 werd er iets meer dan 0,5 miljoen omgezet. Afgelopen jaar was dit bijna 7 ton. Onder aan de streep weet het bedrijf nog geen groene cijfers te schrijven. Er werd afgelopen jaar een verlies van meer dan 3 miljoen geleden.

Het aandeel is te koop voor 0,24 dollar op de Canadese beurs onder de toepasselijke ticker WIFI.

Drone Delivery Canada Corp. (FLT)

Het Canadese Drone Delivery Canada richt zich op het creëren van innovatieve logistieke platforms voor de retail en overheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het bezorgen van een pakketje, medicijnen of eten.

Het bedrijf heeft inmiddels een behoorlijke marktkapitalisatie verworven van 151 miljoen Canadese dollars. Drone Delivery Canada draait nog geen omzet. Afgelopen jaar werd er een verlies geleden van ongeveer 15 miljoen dollar.

Het aandeel is op te pikken voor 0,87 dollar op de Canadese beurs en is te vinden onder de ticker FLT.

MCloud (MCLD)

Mcloud is een bedrijf dat kunstmatige intelligentie en data gebruikt om energiebronnen efficiënter te benutten. Op deze manier wordt verspilling tegengegaan. Bovendien kan de levensduur van de bronnen en het net worden verhoogd. Het bedrijf heeft een uitgebreide klantportfolio met verschillende grote bedrijven zoals Starbucks, The Bank of America en Cinemark.

De marktkapitalisatie van het technologiebedrijf betreft 67 miljoen Canadese dollars. De omzet zit de laatste jaren flink in de lift. In 2017 werd er nog geen miljoen omgezet, afgelopen jaar was dit meer dan 18 miljoen. Het bedrijf is nog niet in staat gebleken winst te maken. In 2019 werd er 23 verlies geleden.

De prijs van het aandeel is 4,09 dollar op de Canadese beurs onder de ticker MCLD.

De in dit artikel besproken aandelen worden slechts kort besproken. Dit hoeft niet te betekenen dat deze deel uit maken van onze modelportefeuilles. Benieuwd welke aandelen we wel in onze portefeuille hebben? Klik hier om jezelf toegang te verschaffen. 

  

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *