penny stocks

4 koopwaardige penny stocks uit onze premiumportefeuilles

In dit artikel krijg je de mogelijkheid gratis kennis te maken met 4 koopwaardige penny stocks die al een tijdje onderdeel zijn van onze voorbeeldportefeuilles. Deze korte updates werden eerder aan onze premium leden verstuurd. Premium leden ontvangen wekelijks kooptips, inzichten en analyses van penny stocks.

We geven 4 korte updates over de aandelen Avantium, MBH Corporation, Nextedia en Pharming Group.

1. Avantium doet aandelenemissie

In januari namen we voorzichtig een eerste positie in het aandeel Avantium. De technologie, namelijk een duurzaam alternatief voor plastic is fantastisch maar de weg naar winst is nog heel erg lang. Zoals we in januari schreven, wisten we dat er in ieder geval nog 45 miljoen vanuit aandeelhouders bij moest komen.

Gisteren maakte Avantium bekend dat het inderdaad 45 miljoen gaat ophalen door nieuwe aandelen uit te geven met een prijs van maximaal 4,60 per stuk. De bestaande aandeelhouders APG Asset Management, Navitas, Robeco Insitutional Asset Management en een aantal andere aandeelhouders hebben zich al voor 12,2 miljoen euro ingeschreven. Daarmee is 27 procent van de emissie reeds gevuld.

Bij Pennywatch zitten we voor 4,88 in het aandeel en we maken vooralsnog geen gebruik van de gelegenheid om onze positie te verstevigen. De weg voor Avantium is nog lang en de ervaring leert dat we onderweg altijd hobbels tegenkomen. Als belegger krijg je meestal wel de tijd om de aandelen op een mooie prijs te pikken.

Bovendien krijgen we door de tijdlijn heen steeds beter zicht op de ontwikkelingen waardoor risico’s beter ingeschat kunnen worden. Onder de 4 euro gaan we overwegen om de aandelen bij te kopen. Het aandeel blijft wel koopwaardig met alle hoge risico’s van dien.

2. MBH Corporation: Construction groeit met 60% + interview

In afwachting richting de cijfers eind april van MBH Corporation werd er alvast bekend gemaakt dat de “construction” bedrijven in de U.K. het goed gedaan hebben. Er was sprake van 60% groei t.o.v. 2020. Met wat speurwerk hebben we alvast 75 miljoen omzet bekend. Vooralsnog zitten we hiermee in het midden van de range die we eerder voorrekenden.

Verder nam een fanatieke Duitse particuliere belegger (die tevens een positie heeft) een interview af met CEO Callum Laing. Onderscheidend in dit interview is dat Stephan de vragen stelt vanuit beleggersperspectief. Hij doet het leuk en legt een aantal maal de vinger op de zere plek. Zo haalt hij de falende overnamestrategie aan en vraagt hij naar een eventueel aandeleninkoopprogramma. Het interview is hieronder terug te zien.

3. Nextedia presenteert solide cijfers

Nextedia kwam vorige week met jaarcijfers. Het Franse technologiebedrijf kwam uit op een omzet van 50,3 miljoen hetgeen bijna een verdubbeling betekent t.o.v. 2020. De EBITDA was 4 miljoen en er werd 1,8 miljoen winst geboekt. Uiteraard is de forse groei vooral te danken aan de overname van Anetys. Een overname is altijd een risico, maar de integratie van Anetys lijkt goed te verlopen.

Nextedia zit na de overname in verschillende groeimarkten. Cybersecurity, Cloud, Digital Workspace en Customer Experience. Cyber Security is de afgelopen tijd een hot topic en krijgt veel aandacht. Dit is niet zonder reden, het aantal cyberaanvallen is sinds 2020 verviervoudigd en de verwachting is dat dit de komende jaren zal blijven groeien.

Met de segmenten Cybersecurity en Digital Workspace is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van deze trend. Nextedia verwacht komend jaar organisch met 10% te groeien, maar heeft aangegeven ook te zoeken naar nieuwe acquisities om de groei te versnellen. We zijn comfortabel met onze positie, die we na enkele winstnemingen in oktober weer hebben vergroot. We blijven bij onze koopwaardige beoordeling.

4. Pharming Group: Rally door particuliere beleggers in het verschiet?

Een aandeel wat de afgelopen tijd niet lekker lag onder beleggers is het aandeel Pharming Group. De laatste keer dat we bijkochten was vorig jaar maart op 0,80 euro. Toen het aandeel onder de 70 cent dook wouden we eigenlijk nog wat oppikken, maar de tegenvallende omzetcijfers hielden ons tegen.

Inmiddels zijn we alweer meer dan een jaar verder en de goedkeuring van een tweede medicijn, namelijk Leniolislib lijkt erg dichtbij te komen. Het kandidaat-medicijn bevindt zich momenteel in fase 3 en zou volgend jaar op de markt kunnen komen. De markt zou potentieel groter kunnen zijn dan die van Ruconest wat uiteindelijk een verdubbeling van de omzet zou kunnen betekenen. We merken dat beleggers er bij voorbaat al vanuit gaan dat er sprake zal zijn van goedkeuring, maar zo ver is het nog niet. Onze database geeft een slagingskans van 56,6%.

Verder hebben we bij Pharming rekening te houden met een bijzonder fenomeen. Het aandeel is extreem populair onder particuliere beleggers. Dit is opvallend aangezien de materie uitermate complex is. Het verleden heeft bewezen dat het grote aantal particulieren voor flinke koerssprongen kan zorgen, zowel naar boven als naar beneden.

We kunnen ons voorstellen dat het positivisme onder beleggers richting de mogelijke goedkeuring weer zal toenemen. Dit zou zomaar eens een nieuwe rally in het aandeel kunnen veroorzaken. Mochten we de oude toppen (richting 1,60) opnieuw opzoeken dan zullen we het niet nalaten wat winst af te romen. Zakt het aandeel nog een keer wat verder weg vanaf de huidige niveaus dan gaan we waarschijnlijk wat extra stukjes oppikken.  Het aandeel is wat ons betreft nog steeds koopwaardig

Wekelijks kooptips, inzichten en analyses van penny stocks ontvangen? (11,99 p/m)

Bij Pennywatch Premium speuren we dagelijks de beurs af naar penny stocks met een koerspotentieel van 100% of meer. Sinds onze start in 2020 wisten we al 19x keer een aandeel te selecteren die in waarde verdubbelde met een uitschieters van 1801,15% en 576,21%!

Alle kooptips, rendementen en transacties zijn inzichtelijk middels 2 voorbeeldportefeuilles. Met een lidmaatschap van Pennywatch Premium krijg je toegang al onze kooptips, inzichten, analyses en meer!

Klik hier om premium lid te worden

 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.