Nederlandse-aandelen

4 Nederlandse penny stocks die iedereen kent!

In dit artikel bespreken we 4 Nederlandse penny stock aandelen die iedereen kent. Nou ja, penny stocks? Qua marktkapitalisatie mogen we het eigenlijk geen penny stocks noemen. Toch handelen de koersen van deze aandelen structureel onder de 5 euro. Hoog tijd om de bedrijven kort te bespreken.

1. PostNL (PNL)

PostNL is de grootste Nederlandse postbezorger. Hoewel we elkaar steeds minder kaartjes versturen, bestellen Nederlanders steeds meer online. Tijdens corona is online bestellen nog meer in stroomversnelling gekomen. Het gevolg hiervan is dat PostNL jaarlijks steeds meer pakketjes bezorgd.

Het Nederlandse postbedrijf heeft een marktkapitalisatie van 1,61 miljard. De omzet van het bedrijf zit vanaf 2018 in de lift, en tijdens de coronajaren werden zowel een recordomzet als winst geboekt.

Het aandeel PostNL wordt verhandeld op Euronext Amsterdam en kan gevonden worden onder de ticker PNL. Het is te koop voor 3,14.

Grafiek PostNL

Grafiek PostNL

Aandeleninformatie

Bedrijf: PostNL
Ticker: PNL
Beurs: Euronext Amsterdam
ISIN: NL0009739416 

2. KPN (KPN)

KPN is een telecombedrijf en voorziet consumenten van mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt het bedrijf tevens ICT-oplossingen.

KPN heeft een flinke marktkapitalisatie van 14 miljard. De omzet daalt al meerdere jaren op rij, maar door kostenbesparingen door te voeren weet het de winst bijna jaarlijks op te krikken.

Het aandeel KPN is te koop op Euronext Amsterdam en wordt verhandeld met de ticker KPN. Het telecomaandeel is op te pikken tegen een koers van 2,14.

Grafiek KPN

Grafiek KPN

Aandeleninformatie

Bedrijf: Koninklijke KPN
Ticker: KPN
Beurs: Euronext Amsterdam
ISIN: NL0000009082 

3. Aegon (AGN)

Aegon staat in Nederland vooral bekend als verzekeraar en is wereldwijd actief. Het biedt levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan. Onder andere de online bank KNAB en TKP Pensioenen vallen onder Aegon.

De verzekeraar heeft momenteel een marktkapitalisatie van 10 miljard. Aegon boekt flinke omzetten maar heeft de afgelopen jaren moeite flinke winsten te boeken. Dit komt onder andere doordat het bedrijf sterk afhankelijk is van met name de Amerikaanse rente.

De koers van het aandeel Aegon betreft momenteel 4,99. Het aandeel kan gevonden onder de ticker AGN op Euronext Amsterdam.

Grafiek Aegon

Grafiek Aegon

Aandeleninformatie

Bedrijf: Aegon
Ticker: AGN
Beurs: Euronext Amsterdam
ISIN: NL0000303709

4. Koninklijke BAM groep (BAMNB)

Koninklijke BAM groep is een bekend Nederlands bouwbedrijf dat internationaal opereert. Het bedrijf is actief in verschillenden markten in meer dan 30 landen.

BAM heeft een marktkapitalisatie van 729 miljoen. Het bedrijf boekt jaarlijks een flinke omzet, maar heeft te maken met flinterdunne marges in de bouw. Ook gaat er zo nu en dan een project fout, waardoor er flink afgeschreven dient te worden.

Het aandeel BAM is te koop op Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder de ticker BAM voor een koers van 2,67

Grafiek Koninklijke BAM

Grafiek BAM

Aandeleninformatie

Bedrijf: Koninklijke BAM
Ticker: BAMNB
Beurs: Euronext Amsterdam
ISIN: NL0000337319

Welke penny stocks kan ik het beste kopen?

Dit artikel is slechts informatief. De aandelen zijn geen onderdeel van onze portefeuilles. Ben je benieuwd welke aandelen we wel in de portefeuille hebben? Meld je dan aan voor Pennywatch Premium via onderstaande link.

Klik hier om je aan te melden 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!