4 Nederlandse penny stocks die iedereen kent!

In dit artikel bespreken we 4 Nederlandse penny stock aandelen die eigenlijk iedereen wel kent. Ondanks de grote bekendheid presteren de aandelen al enkele jaren niet naar behoren voor beleggers. Hoog tijd om de bedrijven kort te bespreken.

 

1. PostNL (PNL)

PostNL is de grootste Nederlandse postbezorger. Hoewel we elkaar steeds minder kaartjes versturen, bestellen Nederlanders steeds meer online. Gevolg hiervan is dat PostNL jaarlijks steeds meer pakketjes bezorgd.

Het postbedrijf heeft een marktkapitalisatie van 1,23 miljard. De omzet van het bedrijf steeg vanaf 2017 licht van 2,73 miljard naar 2,84 miljard afgelopen jaar. De winstgevendheid nam juist af. Waar in 2017 148 miljoen werd verdiend, bleef er afgelopen jaar slechts 4 miljoen over.

Het aandeel PostNL wordt verhandeld op Euronext Amsterdam en kan gevonden worden onder de ticker PNL. Het is te koop voor 1,41.

aandeel postnl

2. KPN

KPN is een telecombedrijf en voorziet consumenten van mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt het bedrijf tevens ICT-oplossingen.

KPN heeft een flinke marktkapitalisatie van 9 miljard. De omzet daalt al enkele jaren op rij. Waar in 2016 nog 6,81 miljard werd omgezet, was dit afgelopen jaar 5,5 miljard. Ondanks de dalende omzet zit de winst de afgelopen jaren weer in de lift. In 2019 werd er 626 miljoen aan groene cijfers geschreven.

Het aandeel KPN is te koop op Euronext Amsterdam en wordt verhandeld met de ticker KPN. Het telecomaandeel is op te pikken tegen een koers van 2,14.

aandeel kpn

3. Aegon (AGN)

Aegon staat in een Nederland vooral bekend als verzekeraar en is wereldwijd actief. Het biedt levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan. Het bedrijf is ook actief als online bank onder de naam KNAB.

De verzekeraar heeft momenteel een marktkapitalisatie van 5,7 miljard. De omzet van het bedrijf steeg sinds 2016 fors van 50 miljard naar bijna 65 miljard afgelopen jaar. In 2019 werd er een winst van 710 miljoen geboekt.

De koers van het aandeel Aegon betreft momenteel 2,80. Het aandeel kan gevonden onder de ticker AGN op Euronext Amsterdam.

aandeel aegon

4. Koninklijke BAM groep (BAM)

Koninklijke BAM groep is een bekend Nederlands bouwbedrijf dat internationaal opereert. Het bedrijf is actief in verschillenden markten in meer dan 30 landen.

BAM heeft een marktkapitalisatie van 382 miljoen. De omzet schommelt de afgelopen 4 jaar rond de 7 miljard. De marges in de sector zijn flinterdun, over 2019 werd een kleine winst geboekt van 11,85 miljoen.

Het aandeel BAM is te koop op Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder de ticker BAM voor een koers van 1,41.

Aandeel koninklijke bam

De beste penny stocks om in te beleggen

Dit artikel is slechts informatief. Het benoemen van de aandelen in dit artikel betekent niet automatisch dat deze onderdeel zijn van onze modelportefeuilles. De portefeuilles van Pennywatch zijn samengesteld uit de beste en meeste kansrijke penny stocks op de beurs. Ben je benieuwd welke aandelen we in onze portefeuille hebben?

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.