4 Nederlandse penny stocks die je waarschijnlijk niet kent!

 

Ben jij bekend met deze penny stock aandelen van eigen bodem? In dit artikel bespreken we 4 bedrijven die we microcaps kunnen noemen. Dit zijn bedrijven met een kleine marktkapitalisatie. Dikke kans dat jij deze aandelen niet kent!  

1. Ease2Pay (EAS2P)

Ease2Pay is de goedkoopste parkeer- en tankapp van Nederland. De app dient ervoor om parkeren eenvoudiger te maken. Zo kan er gemakkelijk betaald worden, krijg je een herinnering wanneer je parkeertijd verloopt en kan er eenvoudig van kenteken gewijzigd worden.

Het technologiebedrijf heeft een marktkapitalisatie van 8 miljoen. De omzet is van de afgelopen jaren is zeer bescheiden te noemen. Afgelopen jaar werd 1,78 ton omgezet. Onder aan de streep duikt het bedrijf jaarlijks in de rode cijfers. Vorig jaar werd er een verlies van meer dan 9 ton geleden.

De koers van het aandeel staat momenteel op 0,87 euro. Het aandeel is te vinden onder de ticker EAS2P en wordt verhandeld op de beurs van Amsterdam.

ease2pay aandeel

2. DPA Group (DPA)

DPA is een detacheringsbedrijf. Het bedrijf verbindt specialisten in verschillende vakgebieden aan opdrachtgevers. Dit geeft professionals de kans vanuit loondienst afwisselende opdrachten uit te voeren.

De marktkapitalisatie van de detacheerder betreft 48,85 mln. De omzet steeg de afgelopen jaren fors. Enkel vorig jaar werd er een iets lagere omzet behaald (151,65 mln) dan het voorgaande jaar (158,82 mln).

Het bedrijf wist de afgelopen 4 jaar structureel winst te boeken.  Hierdoor is het zelfs in staat een dividend uit te keren. Afgelopen jaar schreef het bedrijf 7,84 mln aan groene cijfers.

Het aandeel betreft een echte penny stock. Het wordt verhandeld aan de Amsterdamse beurs onder de ticker DPA voor een koers van 1,04 euro.

dpa group aandeel

3. Ctac N.V. (CTAC)

Ctac is zoals het heet een business & cloud integrator. Het bedrijf implementeert industriegerichte oplossingen waardoor bedrijfsprocessen efficiënter worden ingericht en verschillende softwareprogramma’s goed met elkaar samenwerken.

De marktkapitalisatie van het technologie bedrijf is 20,95 miljoen. De omzet schommelt sinds 2016 tussen de 81 en 86 miljoen. Het bedrijf wist ieder jaar winst te boeken en keert hierom ook een klein dividend uit.

De koers van Ctac N.V. betreft 1,69 en het aandeel kan gevonden worden onder de ticker CTAC op de Amsterdamse beurs.

ctac aandeel

4. Alumexx (ALX)

Alumexx is een leverancier van aluminium steigers en ladders. Het bedrijf onderscheidt zich door grondstoffen te gebruiken die eenvoudig te recyclen zijn. Zo levert het Alumexx milieuvriendelijke klimmaterialen.

Alumexx is een jong bedrijf en heeft een kleine markkapitalisatie van 4,5 miljoen. De omzet steeg sinds 2016 van 0 naar 2,32 miljoen. Afgelopen jaar werd er een minimale winst in de boeken geschreven van 60.000 euro.

Het penny stock aandeel Alumexx is te koop voor 0,42 cent op de Amsterdamse beurs en is vindbaar onder de ticker ALX.

alumexx aandeel

De beste aandelen om in te beleggen

Dit artikel is slechts informatief. Het benoemen van de aandelen in dit artikel betekent niet automatisch dat deze onderdeel zijn van onze modelportefeuilles. De portefeuilles van Pennywatch zijn samengesteld uit de beste en meeste kansrijke penny stocks op de beurs. Ben je benieuwd welke aandelen we in onze portefeuille hebben?

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.