fbpx
4 penny stocks in 3D printing om in te beleggen

 

 

Beleggen in 3D printen zou na de hype die kwam opzetten rond 2010 wel weer eens interessant kunnen zijn. In dit artikel nemen we 4 echte penny stocks in deze sector onder de loep.

Ongeveer 7 jaar geleden had bijna iedere belegger wel 3D printing aandelen in de portefeuille. Verwacht werd dat we wereldwijd binnen de kortste keren werkelijk alles zouden printen. Vandaag de dag weten we dat het niet zo’n vaart heeft gelopen. De sector lijkt bij veel beleggers zelfs te zijn vergeten en de koersen zijn na een onvervalste bubble compleet ingezakt. Hoog tijd om 4 penny stock aandelen in deze innovatieve industrie te bestuderen.

1. Organovo Holdings (ONVO)

Dit bedrijf is misschien wel direct het bedrijf met de meest complexe techniek. Organovo Holdings richt zich namelijk op het 3d printen van menselijk weefsel. Vooralsnog kost het ontwikkelen hiervan vooral geld. Het bedrijf draait rond de 4 miljoen omzet, terwijl het jaarlijks tientallen miljoenen uitgeeft.

Er wordt nagenoeg ieder jaar geld op gehaald bij aandeelhouders. De koers van het bedrijf bevindt zich sinds 2016 dan ook in een dalende trend. Het aandeel is tegenwoordig een echte penny stock. Het is te koop op de NASDAQ voor $0,31.

organova-beleggen-in-3d

2. Nano Dimension (NNDM)

Dit Israelische bedrijf met een beursnotering op de NASDAQ en Israëlische beurs ontwikkelde de afgelopen jaren een 3d-printer genaamd DragonFly. Dit is de eerste printer ter wereld die electronica-onderdelen kan printen.

Het bedrijf zag de omzet de afgelopen 3 jaar groeien van 8 ton tot 7 miljoen. Onder de streep noteert het bedrijf nog wel rode cijfers. In 2019 werd er een verlies van meer dan 8 miljoen dollar in de boeken geschreven.

Terwijl de omzet de afgelopen jaren steeg, deed de koers van bedrijf het tegenovergestelde. Waar het aandeel in 2016 zelfs heel even voor 100 dollar te koop was op de beurs, is het nu een ware penny stock geworden. De koers noteert op het moment van schrijven voor $1,09.

Nano-beleggen-in-3d

3. Voxeljet (VJET)

Dit Duitse bedrijf ontwikkelt en verkoopt 3D printers voor industriële toepassingen. Het is daarmee de wereldwijde marktleider in deze deelmarkt.

Voxeljet heeft de afgelopen jaren moeite om de omzet op te krikken. Deze blijft al 4 jaar steken rond de 24 miljoen. De kosten liepen afgelopen jaren wel wat terug. Onder de streep blijft er echter nog wel een verlies over van 8,75 miljoen.

Net als de twee eerder besproken aandelen, heeft ook dit bedrijf te maken gehad met sterk gedaalde beurskoersen. Het aandeel handelt vandaag de dag voor minder dan een dollar, namelijk $0,95.

4. Sigma Labs (SGLB)

Dit bedrijf richt zich op het middels 3D produceren en printen van materialen die benodigd zijn in de bouw. Er kan hierbij gedacht worden aan metalen legeringen van titanium, zilver of staal. Maar er kan ook aan plastic onderdelen gedacht worden.

Belangrijk om te weten is dat dit bedrijf nauwelijks omzet draait. Er komen slechts enkele tonnen per jaar binnen. De ontwikkelingskosten zijn hoog. In 2019 werd er meer dan 6 miljoen aan kosten gemaakt.

Met dit laatste aandeel hebben we direct de grootste daler te pakken. In 2016 diende je meer dan 130 euro neer te tellen. Tegenwoordig is het aandeel aantrekkelijker geprijsd. Het is te koop voor $2,27.

Denk jij dat het een goed moment is om in te stappen in 3d printing aandelen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.