3d-aandelen

4 penny stocks in 3D printing om in te beleggen

Beleggen in 3D printen was een hype die kwam opzetten rond 2010. Vandaag de dag hoor je eigenlijk maar weinig over 3D-printing aandelen. Hoog tijd om 4 echte penny stocks in deze sector onder de loep te nemen.

Wanneer je er in in de periode 2010 tot en met 2013 bij was, dan was de kans groot dat je 3D printing aandelen in je portefeuille had opgenomen. De technologie die de potentie heeft om zo’n beetje alles te printen, zou de next big thing zijn. Verwacht werd dat we wereldwijd binnen de kortste keren werkelijk alles zouden printen middels 3D.

Vandaag de dag weten we dat het niet zo’n vaart heeft gelopen. De sector lijkt bij veel beleggers zelfs te zijn vergeten en de koersen zijn na een onvervalste bubble compleet ingezakt. Dit zul je ook zien in de grafieken die we hebben bijgevoegd. Toch komt de dag dat we op grote schaal van de 3D-printtechnologie gebruik gaan maken steeds dichterbij. Een interessant moment om eens 4 penny stocks in deze sector te bestuderen.

Hoe werkt 3D printing?

Het 3D printen van metalen onderdelen is een technologie die gebruik maakt van lasers, waarbij poedermetalen worden gelast om 3-dimensionale objecten te vormen. De technologie staat bekend onder verschillende namen, namelijk 3D metal manufacturing/printing (3DMM) of als Additive Manufacturing (AM).

Voordat een onderdeel geprint wordt, uploaden ingenieurs de ontwerpspecificatie. Vervolgens wordt de laser gestart. De laser smelt het metaalpoeder waardoor er een soort vloeibaar bad van metaal ontstaat. Het metaalpoeder en de deeltjes van de metaallegering smelten tijdens het proces laag voor laag samen tot het afgewerkte onderdeel. Uiteraard, kan 3D-printing technologie in een aangepaste vorm ook worden toegepast op andere materialen dan metalen.

Waarom is beleggen in 3D-printing interessant?

Het 3D-printen van metalen (AM) is een snel groeiende markt met toepassingen in verschillende industrieën. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het printen van onderdelen voor de ruimtevaart, defensie, automobiel, maar ook de medische sector. Dit zijn allen
sectoren waarbij er sprake moet zijn van een extreem hoge kwaliteitstandaard.

AM heeft de potentie toeleveringsketens van deze industrieën te verstoren, te vereenvoudigen en zelfs te vervangen. Stel je eens voor eens voor dat benodigde materialen op locatie kunnen worden geprint. Transport- en opslagkosten kunnen hierdoor worden bespaard. Het leidt tot minder verspilling, omdat enkel benodigde materialen worden geprint, en niet gebruikt metaalpoeder kan worden hergebruikt. 3D-printing heeft hierdoor een beduidend positieve ESG-impact.

Hieronder vind je 4 penny stock aandelen die zich bezighouden met 3D-printing.

1. Organovo Holdings (ONVO)

Dit bedrijf is misschien wel direct het bedrijf met de meest complexe techniek. Organovo Holdings richt zich namelijk op het 3d printen van menselijk weefsel. Dit is vanzelfsprekend een lastige klus, maar het bedrijf maakt de afgelopen jaren vorderingen.

Vooralsnog kost het ontwikkelen hiervan vooral geld. Aandeelhouders krijgen structureel een emissie om de oren voor verdere Research & Development.

Tijdens de hoogtijdagen koerste het aandeel ruim boven de 200 dollar. Het aandeel is momenteel te koop als penny stocks op de NASDAQ.

Grafiek Organovo Holdings

Aandeleninformatie

Bedrijf: Organovo Holdings
Ticker: ONVO
Beurs: NASDAQ 
ISIN: US68620A2033 

2. Nano Dimension (NNDM)

Het Israëlische Nano Dimension is pionier en ontwikkelt 3D-printers die bedoelt zijn om elektronica te printen. Door gebruik van de 3D-printers van Nano Dimension kan de productie een stuk efficiënter.

Bovendien heeft het met deze niche een enorme groeimarkt te pakken. Elektronische apparaten en machines bevatten steeds meer elektronische componenten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan auto, die in het verleden slechts 5% elektronica bevatte. In nieuwe elektrische voertuigen is dit al 50% en zo zijn er nog talloze voorbeelden op te noemen.

Ook voor dit bedrijf geldt dat de kosten voor de baten uitgaan. De ontwikkeling van printers kost momenteel voornamelijk geld. Er is dan ook sprake van structurele verwatering door aandelenemissies. Hier dien je als aandeelhouder rekening mee te houden.

Waar het aandeel in 2016 zelfs heel even voor 100 dollar te koop was op de NASDAQ, is het nu een ware penny stock geworden.

Grafiek Nano Dimension

Aandeleninformatie

Bedrijf: Nano Dimension
Ticker: NNDM
Beurs: NASDAQ 
ISIN: US63008G2030 

3. Voxeljet AG (VJET)

Voxeljet is een Duits bedrijf gevestigd in het plaatsje Friedberg dat vlakbij Augsberg ligt. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt 3D printers voor industriële toepassingen.

Het kopen van aandelen Voxeljet heeft tot op heden nog niet goed uitgepakt voor beleggers. In 2013 ging het bedrijf naar de New York Stock Exchange en haalde het in de eerste 6 maanden 100 miljoen op. Sindsdien heeft het bedrijf de beloften bij de IPO nog niet waar kunnen maken. Er vonden structureel emissies plaats waardoor aandeelhouders hun belang steeds verder hebben zien verwateren, indien ze niet deelnamen.

Net als de twee eerder besproken aandelen, heeft ook dit bedrijf te maken gehad met sterk gedaalde beurskoersen. Het aandeel handelt vandaag de dag al geruime tijd voor minder dan een dollar.

Grafiek Voxeljet

Aandeleninformatie

Bedrijf: Voxeljet AG
Ticker: VJET
Beurs: NASDAQ 
ISIN: US92912L2060 

4. Sigma Labs (SGLB)

Het waarborgen van de kwaliteit van geprinte onderdelen kan gezien worden als het grootste obstakel voordat de technologie wereldwijd op grote schaal zal worden geadopteerd. Dit geldt in het speciaal voor metalen onderdelen. Er zijn namelijk vele variabelen die de kwaliteit van
het onderdeel kunnen beïnvloeden.

De kwaliteit van de onderdelen is cruciaal in bepaalde sectoren. Denk bijvoorbeeld eens aan de ruimtevaart, waarbij een raket gelanceerd wordt, een auto-onderdeel van Max Verstappens nieuwe bolide of een onderdeel van een vliegtuig. In alle gevallen moet het materiaal zich
goedhouden in extreme omstandigheden.

De missie van Sigma Labs is dan ook een toepasselijke: Het versnellen van de adoptie van AM door het neerzetten van een standaard op het gebied van kwaliteitsborging voor het 3D-printen van metalen onderdelen. Dit doet het door software te leveren die in een vroeg stadium fouten opgespoord kunnen worden.

In 2016 gingen de aandelen nog voor 130 dollar over de toonbank. In de jaren erna is de beurskoers gedecimeerd. Tegenwoordig is het aandeel aantrekkelijker geprijsd. Het is te koop voor $1,39 op het moment van schrijven.

Grafiek Sigma Labs

Aandeleninformatie

Bedrijf: Sigma Labs
Ticker: SASI
Beurs: NASDAQ 
ISIN: US8265985007 

Welk 3D-printing aandeel kan ik het beste kopen?

In onze premiumportefeuilles hebben we momenteel één 3D-printing aandeel opgenomen die we erg kansrijk achten. Klik op de onderstaande link om toegang te krijgen tot dit aandeel en alle overige penny stocks in onze portefeuille.

Klik hier om je aan te melden 

 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.