4 uranium aandelen

4 uranium aandelen (kernenergie) onder een euro!

Beleggen in uranium of kernenergie heeft al snel een negatieve bijklank. Dit is mede veroorzaakt door de verschrikkelijke kernramp in Fukushima 11 jaar geleden. Toch heeft uranium ook voordelen, het levert namelijk schone elektriciteit zonder CO2 uitstoot. Het lijkt er steeds meer op dat kernenergie een belangrijk onderdeel wordt van de energiemix om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Sommige analisten gaan zelfs uit van een verdubbeling van de opwekkingscapaciteit in 2050. Landen als Rusland, China en India bouwen in rap tempo kerncentrales bij. Dit betekent dat de vraag naar de grondstof uranium de komende decennia zal gaan toenemen. Dit is goed voor uraniumaandelen.

In dit artikel bespreken we 4 uranium penny stock aandelen die omgerekend te koop zijn voor minder dan een euro.

1. Encore Energy Corp (EU)

Encore Energy Corporation fuseerde onlangs met Azarga Uranium Corporation en streeft er naar Amerika’s volgende uraniumontwikkelaar te worden. Het bedrijf is in de afrondende fase om verschillende uranium ontwikkelprojecten te starten in Canada en de Verenigde Staten.

De marktkapitalisatie van het gezamenlijke bedrijf betreft 336 miljoen Canadese dollars. Doordat er nog niet geproduceerd wordt, draait het bedrijf nog geen omzet.

Eind dit jaar steeg de koers hard, maar inmiddels is het aandeel weer terug bij af. De komende maanden moeten uitwijzen of er nieuwe lows worden neergezet, of dat het aandeel weer opwaarts zal bewegen.

Het aandeel is te koop onder de ticker AZZ op de Canadese Toronto Stock Exchange voor 1,05 Canadese dollar.

Grafiek Encore Energy Corp

Aandeleninformatie

Bedrijf: Encore Energy Corp.
Ticker: EU
Beurs: Toronto Stock Exchange
ISIN: CA29259W1068

2. Fission Uranium Corporation (FCU)

Fission Uranium Corporation is een Canadees bedrijf dat zich bezighoudt met het de ontwikkeling van een uraniummijn in het bekende Athabasca bassin. Deze noordelijke regio van Canada is een bron van hoogwaardig uranium en voorziet voor ongeveer 20% in de wereldwijde vraag.

De marktkapitalisatie van het bedrijf betreft momenteel 492 miljoen Canadese dollars. Het bedrijf heeft nog geen mijn in productie en draait hierdoor nog geen omzet.

Aandeelhouders zijn sinds 2018 nog niet veel opgeschoten, maar het aandeel maakte eind vorig jaar wel een flinke koerssprong. Vervolgens zakte het weer terug.

Het aandeel kan gevonden worden onder de ticker FCU op de Canadese Toronto Stock Exchangen. De koers van het aandeel  betreft 0,73 Canadese dollar.

Grafiek Fission Uranium Corporation

Aandeleninformatie

Bedrijf: Fission Uranium Corp
Ticker: FCU
Beurs: Toronto Stock Exchange
ISIN: CA33812R1091 

3. Mega Uranium Ltd (MGA)

Mega Uranium Limited houdt zich bezig met de exploratie en investering van uraniummijnen in Australië en Canada.

De marktkapitalisatie van het bedrijf is momenteel 50,5 miljoen Canadese dollar. Doordat het bedrijf nog geen productie draait, wordt er nog geen omzet gemaakt.

Sinds begin 2020 is er spraak evan een opwaartse trend, maar sinds april van dit jaar corrigeerde het aandeel flink. Een goed moment om te kopen of liever nog even afwachten?

Het aandeel is te loop op de Toronto Venture Exchange onder de ticker ISO. De prijs van het aandeel is momenteel 0,66 dollar.

Grafiek Mega Uranium Limited

Aandeleninformatie

Bedrijf: Mega Uranium Ltd.
Ticker: MGA
Beurs: Toronto Stock Exchange
ISIN: CA58516W1041 

4. Denison Mines Corporation (DML)

Denison Mines Corporation ontwikkelt momenteel een uraniummijn in het Athabasca basin. Dit is een regio in Noord-Canada dat bekend staat om zijn voorraad hoogwaardige uranium. Het gebied is goed voor 20% van de wereldwijde uraniumvoorraad.

Dit bedrijf is de grootste van de 4 met een met een marktkapitalisatie van 915 miljoen Amerikaanse dollar.  Het bedrijf draait nog geen omzet, omdat de mijn nog niet operationeel is.

De koers van Denison Mines Corporation, is de afgelopen jaren erg volatiel gebleken. De koers staat vandaag de dag echter wel een stuk hoger dan afgelopen jaren.

Voor 1,13 dollar kan het aandeel gekocht worden aan de New York Stock Exchange. Het aandeel is te vinden onder de ticker DNN.

Grafiek Denison Mines Corporation

Aandeleninformatie

Bedrijf: Denison Mines
Ticker: DML / DNN
Beurs: New York Stock Exchange / Toronto Stock Exchange
ISIN: CA2483561072

Welke uraniumaandelen kan ik het beste kopen?

Dit artikel is slechts informatief. Het benoemen van de aandelen in dit artikel betekent niet automatisch dat deze onderdeel zijn van onze Premium portefeuilles. Ben je benieuwd of wij uraniumaandelen in onze portefeuille hebben?

Klik hier om je aan te melden voor premium

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.