penny-stock-aandelen

4 veelbelovende penny stock aandelen voor 2020

De angst zat er behoorlijk in vorig rond deze periode. Terwijl de beurzen de laatste maanden van 2018 dieprood kleurden, zou een crash niet lang op zich laten wachten volgens vele experts. Het averechtse gebeurde. Het werd een fantastisch beursjaar. Terwijl record na record wordt gebroken, zijn aandelen erg duur geworden.

Toch wisten we net als vorig jaar weer een aantal veelbelovende penny stocks te selecteren. Dikke kans dat deze 4 aandelen in 2020 gaan knallen!

1. Alliance Pharmaceuticals

Dit prachtige groeibedrijf bezit of heeft licenties voor de rechten van meer dan 90 farmaceutische en healthcareproducten. Je moet hierbij denken aan bekende producten op het gebied van bijvoorbeeld roos, hoofdluis of zwangerschapsmisselijkheid.

Alliance Pharmaceuticals verkoopt haar producten in meer dan 100 landen. Het bedrijf investeert qua promotie enkel in een klein aantal merken. De rest van de omzet komt voort uit organische groei. Daarnaast versnelt het bedrijf de groei door het kopen van rechten van winstgevende producten. Zo werd er onlangs nog een product van Johnson & Johnson aangekocht.

alliance-pharma-penny-stocks
Alliance Pharmaceuticals verkoopt onder andere producten tegen zwangerschapsmisselijkheid

Wat uitzonderlijk is voor deze penny stock, is dat het dividend uitkeert van 2%. De intentie van het management is om het dividend elk jaar te laten groeien. We hebben veel vertrouwen in de bewezen strategie, waardoor dit bedrijf wel eens een hele grote zou kunnen gaan worden in het volgende decennium.

De koers noteert op het moment van schrijven €0,93.

2. Restorbio

Dit bedrijf ontwikkelt innovatieve medicijnen voor kwaaltjes die vaak op oudere leeftijd optreden. Op dit moment zijn ouderen de snelst groeiende demografische groep. Naar mate de leeftijd toeneemt, neemt de kans op chronische aandoeningen toe.

De meeste ouderen hebben tenminste twee chronische aandoeningen. Restorbio richt zich op het voorkomen en behandelen van deze ouderdomskwaaltjes. Op dit moment is een medicijn naar de ziekte van Parkinson het meest gevorderd.

Waarom is dit aandeel interessant?  Het aandeel kelderde in november van bijna $7,- naar minder dan een dollar. Dit had te maken met slechte resultaten van een vergevorderd  medicijn met betrekking tot ademhalingsproblemen. Vervolgens werd het aandeel flink afgestraft.

Beleggers lijken hierbij de rationaliteit uit het oog te zijn verloren. De koers noteert op het moment van schrijven $1,24 terwijl het bedrijf een grotere cashpositie heeft dan waar het aandeel voor noteert.

Wanneer je dit aandeel aanschaft koop je dus meer cash dan dat de koers doet. Daarnaast krijg je er een veelbelovende pijplijn bij. Wel betreft dit een penny stock met een bovengemiddeld risicogehalte om het nog geen winst genereert.

 

3. Accsys

De koers van de houtveredelaar uit Arnhem schoot begin dit jaar omhoog. Vervolgens zakte de koers weer terug naar de beginniveaus.

Het bedrijf Acssys bewerkt goedkoop hout van snelgroeiende bomen. Hierdoor krijgt het dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout. Na bewerking stoot het product water af. Hierdoor worden rottingsprocessen voorkomen. Dit maakt het een zeer duurzaam product.

accsys
Deze Ark is gebouwd met Accoya hout, een product van Accsys

Ondanks dat de koers per saldo bijna niet bewoog in 2019, timmert het bedrijf hard aan de weg. De vraag naar de producten is hoger dan de capaciteit. Dit heeft geleid tot de opening van een nieuwe fabriek in Hull en het bedrijf heeft daarnaast aangegeven de capaciteit te gaan ophogen in Arnhem.

Kortom, een zeer interessante penny stock voor de belegger met een wat langere beleggershorizon. Het aandeel noteert op het moment van schrijven €1,08.

4. Nokia

De komende decennia zullen wereldwijd in het teken staan van de transitie van 4g naar 5g. Nokia, bekend van de mobieltjes die niet stuk zijn te krijgen, heeft de pijlen volledig gericht op deze markt.

Wat voor Nokia spreekt is dat er maar enkele concurrenten zijn, terwijl de markt enorm is. Reden dat er zo weinig concurrentie is, is dat de investeringen die met 5g gemoeid zijn erg hoog zijn.

aandeel-nokia-5g
Niet mobieltjes, maar 5g voor Nokia

Doordat ook Nokia deze investeringen moest doen, hebben ze tijdelijk het dividend gepauzeerd. Goede bedrijfsvoering volgens Pennywatch, maar beleggers waren er minder blij mee. Het aandeel tuimelde 25% en noteert op het moment van schrijven €3,25.

De boekwaarde van €2,56 in combinatie met de hoge omzetverwachtingen maken dit aandeel zeer kansrijk voor de toekomst!

Waar kan ik bovenstaande aandelen kopen?

Alle aandelen die we bespreken op Pennywatch zijn te koop via online broker DEGIRO. Het platform van DEGIRO staat bekend om haar voordelige tarieven en gebruikersgemak. Klik hier om een rekening te openen.

Ontdek de portefeuille van Pennywatch

Benieuwd welke aandelen wij in onze portefeuille hebben? Onze portefeuille is samengesteld uit penny stocks en overdreven afgestrafte aandelen. De aandelen, cashpositie en transacties zijn 24/7 inzichtelijk. Verder ontvang je alerts van aan- en verkopen. Klik hier om jezelf toegang te verschaffen.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.