5 kansrijke aandelen voor 2019

5 kansrijke penny stock aandelen voor 2019

 

In sommige landen is het beursjaar inmiddels voorbij en we kunnen terugkijken op een alles behalve saai jaar. Het negatieve beursklimaat in de afgelopen periode heeft er voor gezorgd dat veel aandelen weer interessant zijn voor beleggers. Dit is voor Pennywatch een uitstekend moment om 5 kansrijke aandelen te selecteren voor 2019 om in te beleggen. De geselecteerde aandelen zijn stuk voor stuk echte penny stocks!

1. Atari

Het bedrijf dat eigenlijk iedereen nog wel kent van de nostalgische spelletjes Pong, Pacman en Space Invaders, heeft onder leiding van CEO Frederic Chesnais een fantastische turnaround meegemaakt. Waar er in 2013 nog flinke verliezen werden geleden en hoge schulden had, is het bedrijf inmiddels weer winstgevend en zelfs schuldenvrij.

Atari is vooral sterk om simulatiespellen zoals Rollercoaster Tycoon, maar het bedrijf houdt zich tegenwoordig met veel meer bezig dan enkel het maken van spelletjes. Het bedrijf gaat bijvoorbeeld de Atari-computer in de eerste helft van 2019 opnieuw uitbrengen. Ook werkt het samen met succesvolle start-ups en het houdt zich hierdoor onder andere bezig met de blockchaintechnologie en het ontwikkelen van cryptomunten.

5 kansrijke aandelen voor 2019

Nog een leuk weetje voor bestuurders van een Tesla: Binnenkort is het mogelijk om onderweg Atari spelletjes te spelen in je elektrische auto. Uiteraard alleen wanneer je stilstaat. Kort samengevat, Atari betreft een kansrijk aandeel voor 2019. Het aandeel Atari wordt verhandeld aan de Franse beurs in Parijs en noteert €0,314.

2. Accsys Technologies

De houtveredelaar uit Arnhem heeft afgelopen jaar al een forse koerswinst laten zien. Er zou echter nog wel eens veel meer in het vat kunnen zitten voor dit aandeel. Het bedrijf bewerkt hout dat hierdoor vergelijkbare eigenschappen krijgt als tropisch hardhout.

Het product stoot na bewerking water af, waardoor microbiologie geen kans krijgt om een rottingsproces tot stand te brengen. Dit maakt het hout duurzaam en populair voor bouwprojecten, bijvoorbeeld het project op onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=nJhj9AzhtLo 

Hout is schaars, de markt is enorm en we hebben te maken met een wereldwijde energietransitie. De vraag naar de producten van Accsys zijn door de combinatie van deze drie factoren zeer gewild. Zo gewild zelfs dat het bedrijf op dit moment niet aan de volledige vraag kan voldoen. Dit heeft mede geleid tot een verhoging van de prijzen waardoor de brutowinstmarge kan worden opgeschroefd.

Doordat er sprake is van een gebrek van capaciteit is er besloten een fabriek te bouwen in Engeland. De fabriek die gebouwd wordt in Hull is bijna afgerond en hierdoor kan Accsys in 2019 een grote stap richting winstgevendheid zetten. Terwijl deze bouw nog niet eens volledig is afgrond, worden er alweer plannen gemaakt voor de bouw van de volgende fabrieken.

Accsys is door deze ontwikkelingen een zeer interessant aandeel om in de gaten te houden voor beleggers. Het aandeel kan gekocht worden op zowel de beurs in Londen als Amsterdam en noteert in Amsterdam op dit moment €1,19

[adrotate group=”2″]

3. RoodMicrotec

De leverancier van halfgeleiders in de chipindustrie uit Zwolle zat dit jaar in de hoek waar de klappen vallen. Het aandeel piekte in januari nog even op €0,39 om vervolgens het gehele jaar een dalende trend in te zetten. Deze dalende trend werd nog eens extra kracht bijgezet door een afkoelende chipsector.

Ongeveer 2,5 jaar geleden werd de CEO vervangen door Martin Sallenhag. Onder zijn leiding richt het bedrijf zich op een breed aantal segmenten in de markt, waaronder Internet Of Things. Dat wil zeggen dat er wordt ingespeeld op de situatie waarbij de door mensen bediende computers een steeds maar groeiende minderheid zullen gaan vormen.

Beleggen in internet of things

Anders dan dat het koersverloop doet vermoeden, ziet de toekomst ziet er rooskleurig uit voor het bedrijf.  Er is sprake van een sterke omzetgroei en het bedrijf verwacht ieder jaar positieve nettoresultaten te boeken, waar afgelopen jaren verliezen werden geleden. De stap naar structurele winst lijkt dus ingezet. Beleggen in aandelen van RoodMicrotec zou wel eens tot mooie rendement kunnen leiden in het jaar 2019. Het aandeel wordt verhandeld op de Amsterdamse beurs tegen een koers van €0,24.

4. Pharming Group

Dit is verreweg het meest populaire penny stock aandeel onder particuliere beleggers. Het bedrijf verdient geld door de verkoop van het medicijn Ruconest tegen vochtophoping. Deze vochtophopingen veroorzaakt vervelende zwellingen van de huid.

Het jaar begon voor beleggers in dit aandeel flitsend en het testte meerdere malen de hoogste koers van het jaar, namelijk €1,60. Vervolgens wist Pharming meer dan de helft van de beurswaarde in te leveren. Een negatief Kempen-rapport en uitstel van goedkeuring voor preventieve toediening van het medicijn waren slechte berichten die de markt verwerkte in de vorm van heftige koersdalingen.

 

 

Alhoewel het aandeel Pharming Group zich nog steeds in een sterk dalende trend bevindt en er nog wat ruimte naar beneden is, zou het in 2019 wel eens een nieuwe bodem kunnen gaan vinden. Vanaf deze bodem zou vervolgens heel goed de weg omhoog weer kunnen worden ingeslagen. Fundamenteel lijkt het aandeel er namelijk sterk bij te liggen.

Pharming behaalt hierdoor plek 4 van de meest kansrijke penny stock aandelen voor 2019. Het aandeel noteert op dit moment €0,71 aan de Amsterdamse effectenbeurs.

5. Ballard Power Systems

Beleggen in waterstof kan interessant zijn in het beursjaar 2019. Dat er potentie zit in waterstof als energievorm moge duidelijk zijn. Er zijn een aantal bedrijven die goede kaarten hebben om marktleider te worden op het gebied van brandstofcellen. Deze brandstofcellen zijn nodig om bijvoorbeeld voertuigen te laten rijden op waterstof.

beleggen-in-waterstof

Het bedrijf heeft meerjarige grote contracten met onder andere BMW, Volkswagen en Audi. Deze waren afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor een sterk stijgende omzet. Door de lancering van een nieuwe generatie brandstofcellen zou er in 2019 wel eens een grote stap richting winstgevendheid gezet kunnen worden.

Het aandeel Ballard Power Systems noteert op dit moment $3,49 aan de Toronto Stock Exchange en is tevens te koop op de NASDAQ.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.