aandeel BHB Brauholding

BHB Brauholding: Terugwinning van de totale drankenverkoop zet zich voort

BHB Brauholding AG hield 29 juni de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, ook dit jaar weer in virtuele vorm. Alle punten op de agenda werden goedgekeurd met meer dan 90% van alle uitgebrachte stemmen.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering hebben de leden van de Raad van Bestuur, de heren Gerhard Bonschab en De heer Franz Katzenbogen een samenvatting gegeven van afgelopen boekjaar.  Het boekjaar 2021 werd opnieuw gekenmerkt door een veelvuldigheid van uitdagingen in verband met de aanhoudende Coronapandemie en de gevolgen daarvan. Met name de maandenlange sluitingen van de horecagelegenheden en de annulering van bijna alle festivals en openluchtmanifestaties in 2021 hadden een aanzienlijk negatief effect op de omzet van BHB Brauholding.

De onderneming heeft echter overheidssteun ontvangen (overbruggingssteun III ten bedrage van 1,16 miljoen euro), aangezien BHB Brauholding werd getroffen door de sluiting van een federale-staat beslissing. BHB Brauholding was hierdoor in staat om boekjaar 2021 met een nettowinst van 0,36 miljoen euro af te sluiten, dankzij het voorzichtige optreden van de directie en de toegekende overheidssubsidies.

Positieve omzetontwikkeling eerste helft van 2022

Verder informeerde de Raad van Bestuur de aandeelhouders over de positieve ontwikkeling van de onderneming in de eerste helft van 2022. In de periode van januari tot juni 2022 heeft de onderneming een zeer goede omzet- en dus omzetontwikkeling gerealiseerd. Volgens voorlopige berekeningen is de totale drankverkoop met meer dan 25% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De inkomsten uit de verkoop van dranken stegen onevenredig met meer dan 45% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Volgens onze berekeningen zou een halfjaaromzet van ongeveer € 7,8 miljoen (vorig jaar: € 5,4 miljoen) moeten worden bereikt: Dit betekent dat de behaalde cijfers boven de
BHB Brauholding zelf opgelegde doelstellingen voor de eerste helft van 2022 zouden moeten uitkomen.

Bovendien biedt de zichtbare groei van de halfjaaromzet een goede basis om onze prognoses te realiseren. In het kader van onze meest recente studie, verwachten wij een stijging van de verkoopopbrengsten met 17,0 % tot € 15,10 miljoen.

Grafiek BHB Brauholding AG

Aandeleninformatie

Naam: BHB Brauholding AG
Koersdoel: 3,90 (GBC)
Symbool: B9B
ISIN: DE000A1CRQD6 

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met GBC AGGBC AG is een bankonafhankelijk Duitse investeringshuis en heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van emissies voor kleine tot middelgrote Duitse ondernemingen. GBC AG is een betrouwbare en onafhankelijke partner voor vraagstukken op de kapitaalmarkt. 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!