Waterstof aandeel

Friedrich Vorwerk: Leverancier van kritische infrastructuur voor waterstof en elektriciteit

Friedrich Vorwerk Group SE is een Duitse leverancier van energietransport en transformatieinfrastructuur voor gas, elektriciteit en waterstofmarkten. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier divisies: Engineering, Energy Grids, Energietransformatie en Service & Operations.

Profiteren van de energietransitie

De reorganisatie van de Europese energiemarkten vereist enorme investeringen in energie-infrastructuur, en FVG is een belangrijke begunstigde. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om te profiteren van de overgang naar schone energie, die zal leiden tot een lagere CO2-uitstoot en Duitsland minder afhankelijk zal maken van Russisch gas.

Met de geïntegreerde turnkey-benadering van energieomzetting en -transport en een reeks eigen technologieën kan FVG klanten hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen uit één hand bieden.

Profiteren van infrastructuur-boom

FVG zal profiteren van geplande investeringen van ca. 4,2 miljard euro voor de LNG-netwerkinfrastructuur in Duitsland van 2022 tot 2032, 30,0 miljard euro voor gelijkstroomtransmissienetten van 2020 tot 2030, ca. 9,2 miljard euro voor de exploitatie van waterstofnetwerken in Duitsland van 2022 tot 2032 en 33,0 miljard euro voor de uitbreiding en renovatie van de stadsverwarmingsnetwerken in Duitsland van 2020 tot 2030.

Record orderboek biedt sterke basis voor verdere groei

Het record orderboek van FVG biedt uitstekende zichtbaarheid en een sterke basis voor verdere groei. In het derde kwartaal van 2022 bereikte het orderboek met 371,8 miljoen euro het op twee na hoogste niveau in de geschiedenis van het bedrijf. De vraag naar de diensten van FVG is gegroeid in het kielzog van de ontwikkelingen in het energiebeleid, terwijl er tegelijkertijd een trend is naar meer geïntegreerde en complexe grootschalige projecten.

Aantrekkelijke waardering in combinatie met een ROCE van rond 20%

Met een koers/winst-multiple van 17,5x voor 2024E en een ROCE van rond 11,3% en een dubbelcijferige groei is FVG een aantrekkelijke investering. De kers op de taart is een dividenduitbetalingsratio op lange termijn van 15 tot 21%. CEO Torben Kleinfeldt heeft een sterke stimulans om aandeelhouderswaarde te creëren, gezien zijn indirecte belang in het bedrijf.

Koersdoel en aanbeveling

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met Alsterresearch en vertaalt niet de mening van Pennywatch. Het bedrijf dat research doet naar voornamelijk Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen hanteert momenteel een koopadvies van 21,00 euro..

Grafiek Friedrich Vorwerk Group SE

Aandeleninformatie

Bedrijf: Friedrich Vorwerk Group SE
Market Cap: 268 miljoen
Enterprise Value: 245 miljoen 
Beurs: Xetra
Ticker: VH2
ISIN: DE000A255F11 

Disclaimer

 De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.