Pennywatch maandoverzicht

Maandoverzicht: Aankopen goud-, zilver- en Chinese aandelen

De zomer is zo goed als achter de rug, maar augustus was alles behalve een rustige maand voor onze portefeuille. We uitten onze zorgen over de gevolgen van het monetaire beleid van centrale banken op de lange termijn en deden daarom maar liefst 4 goud- en zilver gerelateerde aankopen. Verder zagen we onze kans schoon om van de beurspaniek in China te profiteren en kochten een penny stock aan.

Een belangrijk evenement deze maand was het jaarlijkse uitje voor centrale bankiers in Jackson Hole. Waar de centrale bankiers normaliter de mogelijkheid hebben om tijdens een bergwandeling of het vissen van gedachten te wisselen, werd de bijeenkomst dit jaar virtueel gehouden.

Alle ogen waren ditmaal gericht op Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. Steeds meer economen zijn namelijk van mening dat de geldpers versneld kan worden dichtgedraaid en de rente best een stapje omhoog kan. Begin deze maand schreven wij juist dat we rekening houden met een scenario van negatieve reëel rentes, waarbij structurele steun noodzakelijk blijft.

Hogere koersen op lange termijn, maar risico op een correctie neemt toe

Onze gedachten werden vorige week bevestigd door Jerome Powell. Hij gaf aan dat de financiële markten voorlopig niet op een renteverhoging hoeven te rekenen en dat de geldpers voorlopig vrolijk door blijft printen. De mogelijkheid bestaat wel dat het obligatieopkoopprogramma eind dit jaar heel voorzichtig wordt teruggedraaid.

Dit laatste betekent concreet dat de economie in plaats van een maandelijkse financiële injectie van 120 miljard, maandelijks misschien tussen de 100 en 110 miljard aan stimulans krijgt. Ondanks dat de beurzen al erg hoog staan, ziet het er naar uit dat de astronomische bedragen de beurzen op lange termijn best eens naar nog hogere koersen kunnen stuwen. Onderstaande grafiek geeft de correlatie tussen de balans van de centrale banken en de wereldwijde beurzen weer:

Wat we echter ook zien is dat de wereldwijde beurzen (oranje lijn) momenteel alvast een voorschot hebben genomen. We denken dan ook dat de kans op een beurscorrectie steeds meer toeneemt en blijven daarom voorzichtig met nieuwe aankopen. Dalingen van individuele aandelen of sectoren vormen hierop een uitzondering.

Hieronder vind je het overzicht van de maand augustus:

Maandoverzicht augustus

We namen geen winsten.

In de afgelopen maand kochten we 5 nieuwe posities aan/bij:                

Algemene portefeuille:
Een goudmijnaandeel                         6,3%
Een Chinees aandeel                           6,2%
Een goudmijnaandeel                         5,4%
Een goudmijnaandeel                         1,3%
Een zilvermijnaandeel                        1,2%

De algemene portefeuille heeft momenteel een cashpositie van 27,1%.

De biotechportefeuille heeft momenteel een cashpositie van 28%.

Volledig toegang tot onze portefeuilles en alle alerts ontvangen?

Dit maandoverzicht werd vandaag tevens naar onze premium leden verstuurd. In deze versie zijn sommige aandelen gemaskeerd en/of delen weggelaten. Voor volledige toegang kun je nog kort gebruik maken van 50% korting + bonus. Je krijg dan toegang tot onze portefeuilles, alle transacties analyses en nog veel meer!  Deze maand zullen de prijzen van onze lidmaatschappen opnieuw definitief worden verhoogd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Heel even tussendoor...

gratis rapport 3 koopwaardige penny stocks

Ontvang binnen enkele seconden het rapport 3 koopwaardige penny stocks helemaal gratis in je mailbox!