aandeel-accsys

Accsys: 3 stappen vooruit

Accsys, de houtveredelaar uit Arnhem lijkt steeds meer aandacht te krijgen onder beleggers. Dit is niet onterecht, want het bedrijf heeft goede vooruitzichten. Beleggen in het aandeel Accsys is in 2018 dan ook lucratief gebleken.

Het bedrijf bevindt zich in een markt waar de vraag naar het product hoger is dan er op dit moment geproduceerd kan worden. Vandaar dat er hard gewerkt wordt aan het opschalen van de capaciteit. De koers liep in 2019 een stuk terug. Wat kunnen beleggers de komende periode verwachten voor het aandeel Accsys?

Technische analyse:

In het vorige artikel: Stap terug, vervolgens 3 vooruit. Werd geconcludeerd dat een periode van koersdaling aanstaande was. Dit was een juiste conclusie. Op dat moment noteerde de koers 1,355. De dag erna zakte het aandeel terug naar het huidige niveau. Afgelopen vrijdag was een groene candle waarneembaar. Kunnen beleggers opnieuw uitkijken naar hogere koersen?

aandeel-accsys-oude-analyse
Vorige analyse aandeel Accsys

 

Daggrafiek:

Het aandeel Accsys handelt op dit moment in een duidelijk opwaarts trendkanaal. Waarbij de opgaande toppenlijn als weerstand geldt. Hier stagneerde de snel opgelopen koers dan ook tijdens de eerste dagen van dit jaar.

Het aandeel is inmiddels teruggezakt naar een koers van 1,295. De ergste storm lijkt echter over voor het aandeel en een nieuwe periode van koersstijging lijkt aanstaande. De dagelijks oplopende bodemlijn geldt hierbij als steun voor beleggers. Er lijkt dus nog ongeveer 4 cent ruimte naar beneden. Deze neerwaartse ruimte neemt dagelijks af.

 

Eerdere stijging

Een test van de oplopende steunlijn is echter niet noodzakelijk om een nieuwe periode van stijging in te zetten. Op de dag is namelijk tevens een tweede weerstandslijn zichtbaar, zoals te zien op onderstaande grafiek. Deze zou volgende week opwaarts gebroken kunnen worden. Dit zal vervolgens een kettingreactie van koopsignalen kunnen triggeren.

In dit geval zal er een duidelijke dubbele bodem op de RSI-indicator neergezet worden. Een signaal dat er op wijst dat een trendommekeer waarschijnlijk is. Dit zal vervolgens twee koopsignalen van de MACD indicator tot gevolg hebben. In eerste instantie zal door middel van een crossover een koopsignaal worden afgeven. Vervolgens zal de signaallijn de 0-lijn passeren wat duidt op het hervatten van de uptrend.

Koersdoelen

Zodra de uptrend hervat wordt kunnen beleggers uitkijken naar 1,37 als eerstvolgende koersdoel. Om het volgende koersdoel te bepalen dienen we helemaal terug te kijken naar 2011. Er is vervolgens ruimte voor een stijging naar 1,575.

Conclusie

Het aandeel Accsys bevindt zich een duidelijke opwaartse trend. Een nieuwe periode van koersstijging lijkt aanstaande. De dagelijks oplopende bodemlijn geldt hierbij als belangrijke steun. Beleggers kunnen vervolgens uitkijken naar 1,37 en als 1,575 als koersdoelen.

[enormail_form form_id=2]

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen