aandeel-accsys

Accsys, slapende reus in de houtindustrie

Vandaag kocht ik opnieuw aandelen Accsys op een koers van 1,14 nadat ik 7 maanden geleden winst nam op een koers van € 1,37.

Het technische plaatje gaf hier toen reden toen. Een tweede reden was technisch een gap fill waarbij we helemaal terug moeten kijken naar 2011. Achteraf bleek de verkoop een verstandige keuze.

Eind 2017 kocht voor het eerst stukken op een koers van €0,90 waarna ik deze iets meer dan een jaar later op €1,19 wist te slijten.

aandelen-accsys

Mooie kans

De huidige koers biedt mij een mooie mogelijkheid om de stukken terug te kopen. Ik volg het bedrijf al jaren op de voet en fundamenteel ziet het plaatje er zeer sterk uit. De vraag naar de producten van Accsys is hoger dan het aanbod en de capaciteit wordt hard uitgebreid. Deze uitbreidingen worden het komende decenia vrijwel zeker voortgezet.

De recente koersdaling is in mijn ogen dan ook niet meer dan een gezonde correctie in een stijgende trend. Of dit de bodem is valt moeilijk te zeggen. Wel noteert de koers op dit moment rond een potentieel sterke steun. Namelijk de oude toppen uit 2015 en 2018.  Zie hieronder:

accsys-steun
De koers lijkt hier deze week boven te gaan sluiten. En dit was voor mij dan ook het signaal om tot aanschaf over te gaan. Wat meer duidelijkheid omtrent een nieuwe topman die het bedrijf naar het volgende level kan tillen zal de koers waarschijnlijk goed doen.

Accsys heeft een zeer lage free float en heeft trouwe aandeelhouders die erin zitten met een lange termijn horizon. Door deze lage free float kan het aandeel heftige koerssprongen laten zien. Mijn vermoeden is dan ook dat de afgelopen vrij heftige daling vooral door particulieren veroorzaakt is.

Vandaag werd bekend dat Teslin Participaties gebruik heeft gemaakt van de daling om hun positie te vergroten (stemrecht 13,12% +). Dit sterkt mijn vermoeden. Ook maak gebruik van de daling en ik schaf de stukken dan ook aan voor de lange termijn.

Om een goed beeld te krijgen van de potentie van de markt en aandeel, raad ik je aan het volgende oude interview te bekijken met vertrekkend topman Paul Clegg

Wat doet Accsys eigenlijk?

Accsys bewerkt hout van een zeer snel groeiende boomsoort uit duurzaam beheerde bossen. Vervolgens wordt het hout ondergedompeld in azijnzuur waarbij het dezelfde eigenschappen krijgt als tropisch hardhout waardoor het niet rot en een lange levensduur gegarandeerd kan worden.

Boven de grond kan een levensduur van 50 jaar kan gerealiseerd worden en onder de grond 25 jaar.

Accsys opereert voornamelijk op de houtmarkt met de sterke merken Accoya en Tricoya hout. Twee houtsoorten die goed bestand zijn tegen invloed van vocht en warmte, waardoor het hout eindeloze toepassingen heeft en het ook geschikt maakt voor de scheepsbouw.

Wat denk jij dat de koers gaat doen? Laat het hieronder weten of praat erover in de chat.

Profiteer snel van de volgende crypto bull run:  

Ontvang 10 euro gratis 

Handel in crypto tegen de laagste tarieven en ontvang de hoogste staking rewards!  

Bitmymoney

Ontvang 5 euro gratis Bitcoin

Bouw vermogen op door te investeren in Bitcoin, Goud, Ethereum en Litecoin

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Direct toegang tot 1,5 miljoen effecten!

Profiteer van een zeer ruim aanbod in aandelen, opties, ETF’s en meer.


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.