AUTO1 aandeel

Auto1 Group: Een online alternatief voor de traditionele autodealer

Het is verleden tijd om een auto te kopen bij een louche dealer. AUTO1 verandert deze oude situatie door handige oplossingen aan te bieden die de pijnpunten voor zowel kopers als verkopers wegnemen. Deze Europese handelaar in tweedehands auto’s, koopt auto’s op van zowel dealers als consumenten, knapt ze op en verkoopt ze vervolgens terug aan consumenten (B2C) en dealers (B2B), dit alles dankzij apps die dealers en consumenten met elkaar verbinden.

In het bijzonder is er enorm potentieel in de B2C-markt voor Autohero, het retailsegment van AUTO1, dat veelbelovende groeivooruitzichten heeft. Uit onderzoek blijkt dat 16% van de Europese autokopers hun volgende auto rechtstreeks online zou kopen, terwijl slechts 1% van de transacties volledig online plaatsvindt. AutoHero wordt steeds meer een erkend merk dat vertrouwen en veiligheid uitstraalt, wat cruciaal is bij het opbouwen van een e-commercebedrijf in een markt die door consumenten als risicovol wordt ervaren.

AUTO1 biedt consumenten een eenvoudige en probleemloze manier om hun auto’s te verkopen, maar dit brengt wel een prijs met zich mee: AUTO1 betaalt meestal minder dan de marktwaarde en steekt het verschil in eigen zak, wat resulteert in een huidige brutowinstmarge van 10%.

Video van de IPO in 2021

Matige start van het jaar

De inkomsten van AUTO1 waren in het eerste kwartaal van 2023 lager dan het jaar ervoor, met een daling van 8% tot 1,5 miljard euro, en de verkochte volumes daalden met 7% tot 157.000 eenheden. De gemiddelde verkoopprijzen bleven echter stabiel op groepsniveau op 9.585 euro per eenheid. De inkomsten van handelaren stegen licht met 3% tot 1,2 miljard euro, terwijl de volumes met 4% groeiden tot 139.000 eenheden. De omzet van de detailhandel steeg met 7% tot 284 miljoen euro. De brutowinst steeg met 6% tot 132 miljoen euro en het bedrijf verwacht een omzet van 625.000-690.000 eenheden, een brutowinst van 500-550 miljoen euro en een verbetering van het EBITDA-verlies in 2023.

AUTO1 kan worden bestempeld als een risicovol groeiaandeel. Winstgevendheid zou in 2025 moeten worden bereikt.

Beoordeling en koersdoel

We hebben momenteel geen beoordeling en koersdoel voor het aandeel AUTO1 Group, maar blijven het aandeel volgen.

Grafiek AUTO1 Group

Aandeleninformatie

Bedrijf: AUTO1 Group SE
Beurs: Xetra
Ticker: AG1
ISIN: DE000A2LQ884 

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.