AUTO1 aandeel

Auto1 Group: Een online alternatief voor de traditionele autodealer

Het kopen van een auto en vervolgens afdingen bij louche dealers is verleden tijd. AUTO1 brengt deze oude situatie aan het wankelen met handige oplossingen die de pijnpunten voor zowel kopers als verkopers wegnemen. AUTO1 is een Europese handelaar in tweedehands auto’s die auto’s inkoopt bij zowel dealers als consumenten, ze opknapt en vervolgens terugverkoopt aan consumenten (B2C) en dealers (B2B). Dit alles wordt mogelijk gemaakt door apps die dealers en consumenten met elkaar verbinden.

Enorm potentieel in de B2C-markt

Autohero is het retail (B2C) segment van AUTO1 met veelbelovende groeivooruitzichten door een geschatte verschuiving van autokopers van traditioneel gebruikte autodealers naar online diensten zoals Autohero. Uit onderzoek blijkt dat 16% van de Europese autokopers hun volgende auto rechtstreeks online zou kopen, terwijl slechts 1% van de transacties volledig online plaatsvindt. Dit potentieel is bevestigd in de laatste cijfers, aangezien de guidance van 38-43k auto’s voor FY 2021 een verviervoudiging is ten opzichte van 2020. AutoHero is op weg om een erkend merk te worden dat vertrouwen en veiligheid uitstraalt. Dit is cruciaal voor het opbouwen van een e-commercebedrijf in een markt die door consumenten als risicovol wordt ervaren.

AUTO1 biedt consumenten een eenvoudige en probleemloze manier om hun auto’s te verkopen. Dit gemak heeft een prijs: AUTO1 betaalt meestal minder dan de marktwaarde en steekt het verschil in eigen zak, wat resulteert in een huidige brutowinstmarge van 10%.

Winstgevendheid niet voor 2024

Toch zal AUTO1 in zijn groeifase niet winstgevend zijn of vrije kasstromen opleveren vóór 2024. Vanuit het oogpunt van waardering lijkt de EV/Omzet-multiple aantrekkelijk ten opzichte van de Europese sectorgenoten Cazoo en Aramis. Cazoo bevindt zich echter nog in een vroegere fase met meer groei in het verschiet, en Aramis is al winstgevend, wat een vergelijking moeilijk maakt.

Koersdoel

De resultaten van AUTO1 voor het derde kwartaal toonden de veerkracht van het bedrijf in een moeilijke marktomgeving, hoewel de volumegroei vertraagde. Hoewel de omzet en de adj. EBITDA positief verrasten, waren de aangescherpte omzet- en brutowinstverwachtingen voor 2022 enigszins teleurstellend. Niettemin ondersteunen een goede positionering in de kernmarkten, de terugtrekkende concurrentie en de verbeterende eenheidseconomie het aandelenverhaal. Hierdoor blijft het koersdoel ongewijzigd op 12 euro met de aanbeveling KOPEN.

Kerncijfers

Beoordeling en koersdoel

Aandeleninformatie

Bedrijf: AUTO1 Group SE
Beurs: Xetra
Ticker: AG1
ISIN: DE000A2LQ884 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!