bam_vr_app_icon_1-806-1478600556874030454

BAM kan opwaarts trendkanaal vormen

BAM moest vandaag in de eerste uren van de handel meer dan 5% inleveren. In het derde kwartaal viel de winst voor belastingen wat tegen. In plaats van een verwachte 39 miljoen euro, was er sprake van 35,8 miljoen aangepaste winst.

Na de grote giller van de zeesluis in Ijmuiden door een ontwerpfout is het aandeel fors weggezakt en lijkt het vertrouwen bij beleggers weg. Dit fiasco kan nog door sudderen en zou de cashflow van BAM negatief kunnen beinvloeden mocht er geen nieuwe financieringsafspraken met banken gemaakt worden. Toch ben ik positief over de toekomst van het aandeel. Ik ben positief over de nieuwe CFO Frans den Houter. Een man met verstand van veel zaken en eerder werkzaam voor oliereuzen Exon Mobil en Shell en als CFO voor HMC.

Volgens diezelfe Den Houter is de liquiditeiit voldoende om dit kunnen managen en blifjt er sprake van een positieve netto-kaspositie. Wat verder positief is, is dat het de woningmarkt het goed doet, en er positieve resultaten geboekt werden op infrastructuur. Ook zit BAM ruim in de onderhoudscontracten. Er ligt tevens voor een miljard meer werk op de plank dan vorig jaar in het derde kwartaal. Het technische plaatje, ziet er ook kansrijk uit.

Wanneer we het technische plaatje erbij pakken, zou dit mooie kansen kunnen bieden voor een long-positie. BAM bevindt zich aan de onderkant van een nieuw opwaarts trendkanaal tussen weerstand 1 en steun 2. Het 50 daags gemiddelde zijn op dit moment de grootste weerstanden. Ik acht de kans groot dat we weerstand 3 komende maand gaan breken. Een slot boven dit sterk aflopende weerstandsniveau biedt koopkansen. Naarmate we de uptrend vervolgen zal een slot onder oplopende steun 2, mij doen besluiten om mijn positie te sluiten.

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!