fbpx
Beleggen in 5g met Nokia


De wereld is klaar voor de overgang naar 5g. Huawei leek een uitstekende positie te hebben om marktleider te worden.

De VS hebben echter een sterke afkeer tegen het Chinese bedrijf. Om een ​​idee te krijgen van hoeveel geld de markt zal omvatten: Het uitsluiten van Huawei zal enkel in Europa al extra kosten van 55 miljard opleveren.

Kansen

Dit biedt kansen voor andere bedrijven die te maken hebben met 5g. Nokia en Ericcson zijn de belangrijkste spelers in deze overgang na Huawei. Nokia heeft nu 44 5g-deals gesloten. Alleen met deze 44 deals is het bedrijf al verzekerd van een hoge omzetgroei.

De winstgroei op lange termijn voor het bedrijf is ongeveer 22% per jaar. Een leuke bijkomstigheid is dat het bedrijf ongeveer 4,2% dividend uitkeert

Marktleider

Mochten de problemen voor Huawei grotere vormen aannemen, zou Nokia zomaar eens de belangrijkste speler op deze markt kunnen worden. Als dit niet gebeurt, zal het bedrijf in elk geval een belangrijke rol spelen in de overgang van 4 g naar 5 g.

Hoe dan ook, Nokia zal in alle gevallen profiteren van de ommekeer van mobiele telefonie naar 5g. Het aanschaffen van de aandelen Nokia is dan ook het overwegen waard.Wat vind jij, is 5g een goede belegging? Laat het ons hieronder weten in een reactie! 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.